Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından 226 metre yükseklikteki tarihi Karahisar Kalesi kayalıklarına Türk bayrağı asıldı. Bayrağın kaleye asıldıktan sonra helikopter kamera yansıyan görüntüleri ise görenleri adeta büyüledi.

AKUT Afyonkarahisar Şubesi gönüllüleri Büyük Taarruz ve Zafer Haftasının 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl farklı bir etkinliğe imza atarak tarihi Karahisar Kalesi kayalıklarına Ay-Yıldızlı bayrak astı. Hayli zorlu geçen bayrak asma süreci yaklaşık 7 saat sürerken, 10 kişilik AKUT ekibi tarafından asılan bayrağın helikopter kamera yansıyan görüntüleri ise görenleri adeta büyüledi. Dağcılık eğitimi aldıkları belirtilen AKUT ekibinin yerden 226 metre yükseklikteki kaleden kayalıklara astıkları bayrağın kentte bu güne kadar asılan en büyük boyutlu bayrak olduğu belirtildi.

"AFYONKARAHİSAR'A ASILAN EN BÜYÜK BAYRAK"

Bayrağın asılması ile ilgili bilgiler veren AKUT Afyonkarahisar Sorumlu M. Bülent Uğurluoğlu, bayrak asma operasyonunun çok zorlu geçtiğini kaydederek, yaklaşık 7 saatlik bir çalışmanın ardından bayrağın asıldığını ve kayalıklara sabitlendiğini ifade etti. Uğurluoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Bu hafta bizler için çok önemliydi ve bu haftaya özgü bir şey yaptık. Malumunuz 27 Ağustos afyon'un kurtuluşu ve bu haftada Zafer Haftası. Bu haftaya özgü bir şeyler yapmak istedik. Afyon Kalesi'de Afyonkarahisar'ın simgelerinde birisi. 226 metre yüksekliğinde önemli bir obje. Oraya boyutları ile önemli bir bayrak asmış olduk. Afyonkarahisar'a asılan en büyük bayrak, 228 metrekare ve 110 kilogram ağırlığında. Uzun süren bir operasyon oldu çünkü çok dikkat etmemiz gereken bir yükseklikti. Arkadaşlarımız ip teknikleri yöntemini kullanarak bu operasyonu gerçekleştirdiler. En üst noktadan aşağıya kadar arkadaşlarımız sarktı. Bayrağı çeşitli teknik malzemelere kullanarak yerine sabitlediler. Çünkü bu bayrak 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı kadar bulunduğu yerde olması gerekiyor. 226 metre tahmin edersiniz ki çok rüzgar alan bir bölge, bayrağın yıpranmaması için yerine sabitlendi."

Uğurluoğlu, ayrıca etkinliğe Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi'nin de destek verdiğini söyledi.

AKUT, Karahisar Kalesi’ne dev Türk Bayrağı astı!

AKUT, Karahisar Kalesi’ne dev Türk Bayrağı astı!