"Akvaryum adam" lakaplı Guiness rekortmeni Cem Karabay, "En Uzun Süre Denizde Yaşama" dünya rekorunu kırmak için ekibiyle KKTC'ye geldi.

Rekortmen dalgıç Karabay, KKTC'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki Ali Sürmen Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Cem Karabay, toplantıda yeni bir rekor kırmayı amaçladığını belirterek, tanıtımına katkı sunmak için de denemeyi KKTC'de gerçekleştireceğini söyledi.

Ülkelerin bayraklarını siyasi, ekonomik, turizm ve sportif alanlarda elde ettikleri başarılarla dalgalandırdığını anlatan Karabay, "Ülkenin iflası bile artık verdiği siyasi ve ekonomik kararlarla, bir ülkenin başarısı sporda almış olduğu kupalarla değer görüp dalgalanırken, Cem Karabay'ın kendi ülkesinin bayrağını en yükseğe taşımak için yapabileceği şey, su altında en uzun süre kalabilmek. Daha farklı, daha iyi bir şey elimden gelseydi inanın yine yapardım" diye konuştu.

Karabay, KKTC'yi Türkiye'den ayrı düşünmediğini ifade ederek, bu nedenle rekor denemesini de ülkesinde yapmış gibi hissedeceğini dile getirdi.

REKOR DENEMESİ CANLI YAYINLANACAK

"Kainatta Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan" unvanını alan Karabay, daha önce 51 saat 24 dakika ile Amerikalı Allen Sherrod'a ait olan dünya rekorunu 6 Haziran'da ele geçiren Mısırlı Walaa Hafez'e, 72 saatle meydan okuyacak.

Girne Alsancak Bölgesi'ndeki Yavuz Çıkarma Plajı'nda 17 Temmuz'da başlayacak deneme, su altı kameralarıyla GSM üzerinden CDN sistemi ve uydu aracılığıyla 24 saat canlı olarak internetten izlenebilecek.

Karabay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın yıl dönümünde sudan çıkarak yeni bir dünya rekoruna imza atmayı hedefliyor.

2009'da 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında kalarak dünya rekoru kırıp Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Karabay, 2011 yılında kendi rekorunu 192 saat 19 dakika 19 saniyeye taşımıştı.