Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’daki Akyar Sınır Kapısından sahte Romanya pasaportu ile Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışa Serdar Güzel amacına ulaşamadı.

Muhaceret memuruna dikkati sayesinde foyası ortaya çıkan Serdar Güzel ve kendisine pasaportu temin eden arkadaşı Mansur Kazan gözaltına alındı.

Zanlılar dün Gazimağusa’da nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında 2 gün tutukluluk emri alındı.

2 gün tutuklu kalacaklar

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, Zanlı 1 Mansur Kazan’ın İngiltere’den temin ettiği sahte Romanya pasaportunu KKTC’ye getirerek Avrupa’ya gitmek isteyen arkadaşı zanlı 2 Serdar Güzel’e verdiğini söyledi. 

Zanlıların 16 Ocak 2016 tarihinde Akyar sınır kapısından Güney Kıbrıs’a geçmek üzereyken zanlı 2 Serdar Güzel’in sahte Romanya pasaportunu muhaceret görevlisine ibraz ederek tedavüle sürdüğünü ve muhaceret  memurunun durumu farketmesi ile beraber zanlıların tutuklandığını anlatan Saydağ, soruşturmanın yeni başladığını belirterek zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Güzel, şimdi çok pişman

Zanlı 1 Mansur Kazan’ın avukatı tutukluluk süresine itiraz etmezken, zanlı 2 Serdar Güzel çok pişman olduğunu söyleyerek mahkemeden özür diledi. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.