Gamze Pir Baykur

Mağusa’da meydana gelen darp olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan ve Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şubeye getirilen 19 yaşındaki Fehim Özuğurlu’nun tasarrufunda yaklaşık 2 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu. Zanlı Özuğurlu tutuklanırken yapılan sorguda konu maddeyi temin ettiği Yiğit

Aktoprak da tespit edilerek tutuklandı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarruufu” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Özuğurlu ile Aktoprak tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Şüpheli hareketleri ele verdi…

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Osum, zanlı Fehim Özuğurlu’nun 17 Ekim tarihinde Mağusa’da bir darp suçu ile ilgili olarak Adli Şube ekipleri tarafından şubeye getirildiğini belirtti. Zanlı Özuğurlu’nun şüpheli hareketler sergilemesinden dolayı polisin zanlı Özuğurlu’ya tasarrufunda kanunsuz bir şey olup olmadığını sorduğunu belirten Osum, zanlının cebinden kağıt parçasına sarılı 2 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi çıkarıp verdiğini açıkladı.

Osum, zanlı Özuğurlu’nun sorgusunda konu maddeyi zanlı Yiğit Aktoprak’tan aldığını itiraf ettiğini söyleyerek zanlı Aktoprak’ın da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Osum, her iki zanlının da tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Fehim Özuğurlu ile Yiğit Aktoprak’ın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.