Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Kadınların Kıbrıs Türkü’nün verdiği bütün mücadelelerde her zaman önemli katkı sağladığını söyledi.

Alanlı, Avrupa Kadınlar Konseyi Başkanı Cosima Schenk ile birlikte Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen Kadın Konseyi üyeleri ve Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi heyetini kabul etti.

Alanlı kabulde yaptığı konuşmada, Kadın Konseyi üyelerini Cumhuriyet Meclisi çatısı altında ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Kadınların aile, toplum ve çalışma yaşamında çok önemli bir yer tuttuğuna işarete eden Alanlı, kadınların hayatı sevecenlik, merhamet ve şefkatle kucakladığını vurguladı.

1477660455.jpg

Kadınların yaptıkları işlerde mutlak surette başarı sağlanana kadar azimle çalıştıklarını söyleyen Alanlı, kadınların yaşam boyunca her zaman korumacı bir yapıda olduğunu ve birçok noktada erkeklerden daha ön planda yürekli olduklarını belirtti.

Alanlı, tarihte yaşanan bütün gelişme ve önemli başlangıçların tümünde kadınların dinamizminin olduğuna vurgu yaparak, Anadolu kadınlarının Kurtuluş Savaşı mücadelesi ve Kıbrıs Türk halkının bugün gelinen sürece kadar verdiği mücadeleyi örnek gösterdi.

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyinin Kıbrıs Türk kadını için geçmişten bugüne önemli mücadeleler veren bir kadın hareketi olduğuna işaret eden Alanlı, Kıbrıs Türkü’nün vermiş olduğu tüm mücadelelerde yer aldığını söyledi.

Hüseyin Avkıran Alanlı, bu mücadelenin bundan sonraki süreçte siyasi platformlarda da daha yüksekte olması dileğinde bulundu.

SCHENK: “KUZEY KIBRIS’TA KADINLAR BİRÇOK ÜLKEDEN DAHA İYİ NOKTADA”

Avrupa Kadınlar Konseyi Başkanı Cosima Schenk de konuşmasında, Meclis Başkan Vekili Alanlı’ya göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.

Schenk, konuşmasında Kıbrıs’ın kuzeyinde yaptıkları temaslar ve izlenimleri sonucu kadının toplumdaki rolünün birçok ülkeden daha iyi bir noktada olduğunu gördüklerini belirtti.

1477660480.jpg

1477660515.jpg