Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Engelliler Haftası dolayısıyla Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği’ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre Alanlı, her insanın bir engelli adayı olduğunu ve bunu bilerek yaşaması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki engelleri kaldırdıklarını da anımsatan Alanlı, “Biz Meclis olarak öncülük yaptık, binamızdaki engelleri kaldırdık. Siz de tüm devlet dairelerinde, süpermarketlerde, özel iş yerlerinde, eczanelerde, yani yaşamın her alanda engelleri kaldırın, engellilere engel yaratmayın” dedi.

Engellilerin toplumda önemli bir nüfusu oluşturduğunu kaydeden Alanlı, “Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yararlanmaları ve yararlanırken sorun yaşamamaları bizler için önemlidir” dedi.

Hüseyin Avkıran Alanlı, “Engellilerin sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadesine de yer verdi.

1463307157.jpg