Macaristan Parlamento Başkan Vekili Milletvekili Sandor Lezsak’ın, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı tarafından KKTC'ye davet edildiği bildirildi.

Daveti, Macaristan Parlamentosu, Macaristan Dışişleri Bakanlığı ve Macar Turan Vakfı tarafından düzenlenen 6. Dünya Hun-Türk Turan Kurultayı'na katılan KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Başkanı Mehmet Aldemir’in ilettiği belirtildi.

KKTC ASAM Genel Sekreteri Gökhan Güler tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Aldemir, kurultayın yapıldığı alanda Lezsak'la bir araya geldi.

Mehmet Aldemir, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı'nın, Macaristan Parlamento Başkan Vekili Sandor Lezsak'a takdim edilmek üzere kendisine verdiği KKTC Meclis amblemli anı tabağını ve KKTC sanat kitabını Lezsak'a sundu. ASAM Başkanı Mehmet Aldemir, Alanlı'nın Lezsak'ı KKTC'ye davet ederek ağırlamak istediklerini kendisine bildirdi.

Lezsak, 2010'dan bu yana Dünya Hun-Türk Turan Kurultayı'na resmi olarak davet ettikleri KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin son 3 kurultaya katıldıkları için mutlu olduklarını, Alanlı'nın nazik daveti için teşekkür ettiklerini, en kısa zamanda kendilerine cevap vereceğini söyledi.