Alanya'da, son günlerde tırmanan terör olaylarını protesto etmek isteyen yaklaşık bin kişilik grubun Hükümet Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçmesiyle başlayan olaylar ve gergin bekleyiş sabah saatlerinde sona erdi.

Terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atarak Atatürk Caddesi'nde ilerleyen grup Mola Kavşağı'na geldiğinde polis bariyerleriyle karşılaştı. HDP İlçe binasının da bulunduğu Bankalar Caddesi'ne geçmek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis bariyerini aşan grup koşarak HDP İlçe Binası önüne geldi. Burada bir süre slogan atan grup ilçe binasına bayrak astı. HDP İlçe Binası'nın tabelasını sökmek isteyen grupla polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

1'İ POLİS 11 KİŞİ YARALANDI

Buradan sloganlar atarak İskele Caddesi yönünde ilerlemeye devam eden kalabalık, Kürt kökenli esnafların çoğunlukla bulunduğu sokağa gelerek slogan atmaya devam etti. İki grup arasında başlayan sözlü sataşma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taş ve sopalarla birbirine giren her iki gruba da çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti. Çıkan arbedede birçok dükkanda maddi hasar meydana geldi. Olaylarda 1 polisin burnu kırıldı ve yaklaşık 10 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Her iki gruptan da birçok kişi biber gazından etkilenerek fenalaştı. Olayların tırmanmasıyla sokağa TOMA ve takviye ekip gelerek güvenlik kordonu oluşturdu. Sokakta bulunan tüm esnaflar kepenk indirirken, hırsını alamayan kalabalık tekrar Atatürk Caddesi'ne ilerleyerek terör örgütü aleyhine slogan atmaya devam etti. Antalya'dan da jandarma ve polisten takviye ekiplerin de gelmesinin ardından, tekrar harekete geçen grup, HDP tabelasının indirilmesini isteyerek tekrar parti binasının olduğu sokağa yöneldi.

"KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI İKNA ETMEYE ÇALIŞTI"

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, göstericilere seslenerek eyleme son vermelerini istedi. Kaymakam Tanrıseven, "Devlet burada polisi, askeri, emniyet müdürü ve ben Alanya'nın mülki amiri kaymakamınız burada. Kimse burada devleti zorda bırakacak bir hareket yapmasın. Sizden dağılmanızı rica ediyorum" dedi.

Göstericileri ikna etmek amacıyla çabalayan Kaymakam Tanrıseven, bir süre sonra olay yerinden uzaklaştı. Grup bir kez daha harekete geçti. Polis ve eylem yapan grup arasında çıkan tartışmada bir polisin burnu kırıldı. Yaralı polis, arkadaşları tarafından ekip otosu ile hastaneye kaldırıldı. Cadde ve sokaklar ise biber gazından kaçışan vatandaş ve turistlerle doldu.

"KİMSE BİZİM TÜRKÇÜ VE MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ SORGULAMASIN"

Kalabalık, ortalığın biraz sakinleşmesinin ardından Atatürk Anıtı önünde bir kez daha toplandı. Şehitler için 1 dakika saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka eyleme devam eden vatandaşları ikna etmeye çalıştılar. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, bir kez daha gruba dağılmasını söylerken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise "Burası hepimizin memleketi. Burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde kimse bizim Türkçü ve Milliyetçiliğimizi sınamasın. Aramızda bizi oyuna getirmek isteyenler olabilir. Lütfen dikkatli hareket edelim ve bu eylemi sonlandırarak dağılalım" dedi.

Akşam saatlerinde ise grubun sayısı binlere ulaştı. Binlerce kişi çarşı merkezine girerek HDP binasındaki tabelanın indirilmesini istedi ve güvenlik önlemi alan polis ekipleri ile karşı karşıya geldi. Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, göstericilere "Biz buradayız. Devlet burada. Polis burada. Lütfen bizi karşı karşıya getirmeye çalışan kişilere prim vermeyin" dedi.

Polis göstericilere izin vermezken olaylara yine biber gazı ve boyalı su ile müdahale etti. Biber gazından etkilenen birçok vatandaşa esnaf su ve limon ile müdahale etti. Turistler ise çarşı merkezinden ayrıldı. Gece geç saatlere kadar devam eden gerginlik kaymakam ve belediye başkanının araya girmesiyle sona erdi. Grup, sabaha karşı PKK aleyhine sloganlar atarak dağıldı.