Devrim Demir

Lefkoşa’da Şht. Zeki Bayram ve Şht. Osman Ali Sokak’ta yaşayan mahalle sakinleri 2 aydır aydınlatma lambalarının yanmamasına isyan etti. Yetkililere sorunu defalarca iletmelerine rağmen mahalle sakinleri 2 aydır karanlığa mahkûm edildi. Sokakta yanmayan aydınlatma direkleri nedeniyle gece olunca karanlığa gömüldüklerini dile getiren mahalleli, “2 aydır karanlıktayız. Sokaklarımızda aydınlatma direkleri yanmıyor. Yetkililere bu sorunu defalarca iletmemize rağmen kimse ilgilenmiyor. Bu kadar ilgisizlik olur mu?” diyerek tepki gösterdi.

“Hırsızlar apartmanlara dadandı”

Şht. Zeki Bayram Sokak’ta oturan Birol Atasü, Havadis’e ulaşarak mahalleli adına yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde dile getirdi: “Mahallemizde aydınlatma direkleri ile ilgili sorun yaklaşık 2 ay önce başladı. Gece gündüz sürekli yanan aydınlatma direklerine çözüm bulmak için onarılması yönünde Kıb-Tek’i aradık. 2 gün sonra geldiler direklerde yaptıkları her neyse bir daha ışıklar yanmadı. Defalarca aradık, uyardık telefonla şikâyetlerimizi dile getirdik, gelmemek için her türlü bahaneyi bulup söylediler. Sokak lambalarının yanmaması nedeniyle bahçeye giren kişilerin hırsız mı komşu mu olduğunu bilemiyoruz. Bu sokaklar karanlık olduğu için evlerimize kimin geldiğini göremiyoruz. 27 Ekim Pazartesi gecesi karşı apartmanın ikinci katına hırsızlar girdi. Balkonu kullanarak içeriye giren hırsızlar alacaklarını alıp kaçtılar. Karanlığı değerlendiren hırsız veya hırsızlar yarın bizim evimize de girecek. Polis geldi apartman kamerası incelendi ama kör karanlık olduğu için hiçbir şey ayırt edilmiyor” dedi.

Mahalleli tedirgin

Birol Atasü, Kıb-Tek’in Şht. Zeki Bayram ve Şht. Osman Ali Sokak’ta bulunan aydınlatma direklerine çare bulması yönünde çağrıda bulundu. Şimdiye kadar tek bir adli suçun işlenmediği mahallelerinde hırsızların gece olunca cirit attığını dile getiren Atasü şöyle devam etti: “Gece olunca evlerimizin lambalarını açıyoruz ama yeterli değil. Şimdi hepimiz çok tedirgin oluyoruz, herkes görevini yapsa bu sorunlar ortadan kalkar. Elektrik Kurumu’nda çalışanları göreve davet ediyoruz, aldıkları parayı hak etsinler.”