Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Dünyanın en iyi senaristlerini tutsaydık ve "Türkiye için en iyi senaryoyu yazın" deseydik sanırım 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarından daha iyi bir senaryo yazamazlardı. 2016'dan umutluyuz, belirsizlik kalktı" dedi.

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı İşadamı Aliağaoğlu'nun okula yaptığı bağışlar nedeniyle bir tören düzenledi. Okula bağışı bir milyon liranın üzerinde olan hayırseverler için düzenlenen törenlerin son konuğu Ali Ağaoğlu törende Kabataş Erkek Lisesi'ne My Home Maslak projesinden iki daire bağışlayarak kendisi için yapılan organizasyondan çok mutlu olduğunu belirterek, "Sanırım bundan sonra okuluma daha fazla bağış yapacağım. Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğim" dedi.

"EN İYİ SENARİSTLER BİLE TÜRKİYE İÇİN DAHA İYİSİNİ YAZAMAZDI"

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu tören sonrası İhlas Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. 2015 yılının belirsizliklerle dolu bir yıl olmasına rağmen şirketlerinin yüzde 15 büyüdüğünü belirten Ali Ağaoğlu, "İnsan karanlıktan önünü göremediği için korkar. 2015 biraz öyle bir yıldı. Seçim sonuçları Türkiye'yi adeta aydınlattı. Belirsizlik kalktı önümüzü görebiliyoruz. Dünyanın en iyi senaristlerini tutsaydık ve Türkiye için en iyi senaryoyu yazın deseydik sanırım 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarından daha iyi bir senaryo yazamazlardı. İnşaat ve gayrimenkul sektörü için 2015 de kötü bir yıl değildi, özellikle yabancılara yapılan satışlar memnun ediciydi, biz 2015'te yüz 15 büyüdük. Yaşanılan olumsuzluklar olmasaydı belki çok daha fazla büyüyebilirdik. 2016 yılından umutluyuz belirsizlik kalktı şimdi herkes işlerine yoğunlaşacak" dedi.

"DOLARIN BUGÜNKÜ FİYATI BENCE BİZİM İÇİN EN UYGUNU"

Kurdaki yükselmenin kendilerini çok etkilemediğini belirten Ağaoğlu, "Genelde borçlanmamız dolar üzerinden olmadığı için kurdaki hareketlilikten çok etkilenmedik. Fakat benim şahsi fikrim dolardaki bu fiyatlar bence bizim için en uygun olanı" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRET İÇİN BİR ANDA KARAR VERİP UYGULAMANIN RİSKLERİ DÜŞÜNÜLMELİ"

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkmasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ali Ağaoğlu, "Şirketlerimizde asgari ücretle çalışan sayısı yok denecek kadar az. Biz çok etkilenmeyeceğiz ama yine de bu konuda karar vericilerin mutlaka konuyu bütün taraflarıyla görüşerek bir sonuca varmaları gerekirdi diye düşünüyorum. Asgari ücret az veya çok demiyorum sadece bir anda karar verip uygulamanın risklerinden bahsediyorum" dedi.

"EKONOMİK DEĞERİN ÜZERİNDE BAŞKA DEĞERLER VAR"

Ekonomik değerin çok üzerinde değerlerin olduğunu söyleyen Aliağaolu, tören için bulunduğu Kabataş Erkek Lisesi'nin İstanbul'un en eşsiz mekanlarında birinde bulunduğunu, daha önceleri okulun taşınması ve mekanın turizm sektöründe değerlendirilmesi gerektiğini söyleyenler olduğunu belirterek, "Dünyanın her yerinde yüzlerce yıldır eğitim veren köklü eğitim kuruluşları var. O kuruluşlarda verilen eğitim kadar o mekanların etkisi unutulmamalıdır. Bence okul taşınsa aynı ruhu bir daha asla bulamaz. Evet turistik bir tesis olarak Kabataş kampüsü çok kazandıran bir işletme olabilir. Ama hesabı uzun vadeye yayarsak kar edilmediğini hatta zararlı olduğumuzu herkes görecek. Gerçek servetin insanımız olduğunu unutmamalıyız. Kabataş, bugüne kadar yetiştirdiği ağabeylerimizle ve bundan sonra yetiştireceği kardeşlerimizle Türkiye'ye en büyük insan kaynağını yetiştirmeye devam edecek. Kabataş Erkek Lisesinde iki yıl öğrenim gördüm, bu iki senenin benim hayatımdaki yeri ve anlamı çok büyüktür. bugün bir yere geldiysek ve bir şeyleri başarabildiysek bu okulda okumanın bana kattığı değerler sayesindedir" ifadelerini kullandı.