Eskişehir'de Gezi Parkı olayları sırasında dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği güvenlik kamera görüntülerini sildiği iddia edilen otel sahibi Erdoğan G. ile görüntüleri sildirdiği ileri sürülen polis memuru H.E. hakkında beraat kararı verildi.

Gezi Parkı olaylarında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiğine yönelik bulunduğu iddia edilen otelden alınan güvenlik kamera görüntülerinin bir kısmının silindiği tespit edilmiş, konuyla ilgili otel işletmecisi Erdoğan G. hakkında dava, sildirttiği ileri sürülen polis memuru H.E. hakkında açılan dava dosyaları birleştirilmişti.

Sanıkların yargılanmasına 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanık Erdoğan G. hazır bulundu. Duruşmada konuşan Erdoğan G., "ben kamerayı kapattıktan sonra darp konusu olmuştur. Bundan dolayı suç unsuru olmamıştır. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Duruşmada Hakim, iddia edilen suç hakkında her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delilerle saptanamadığından ve bu şekilde sanıkların üzerlerine atılı suçu işlemedikleri anlaşıldığından dolayı otel sahibi Erdoğan G. ile polis memuru H.E. hakkında beraat kararı verdi.