Eskişehir'deki Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz anısına "Unutursak Kalbimiz Kurusun" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Eskişehir'de Atilla Özer Karikatürlü Ev'de gerçekleşen Ali İsmail Korkmaz ve Gezi Parkı olaylarıyla ilgili daha önce yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan Barkın Tigin'in hazırladığı serginin açılışı yapıldı. Hazırlanan sergide fotoğrafların slayt şeklinde gösterimi katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Gazeteci Barkan Tigin, "Ali İsmail Korkmaz unutulmasın diye serginin adını "Unutursak Kalbimiz Kurusun" koydum. Türkiye'de hiç yayınlanmamış bu fotoğrafları ilk kez öncelikle Eskişehir halkıyla buluşturuyorum. Bundan sonrada zaten tüm Türkiye'yi de gezecek bu fotoğraflar. Amacım unutmamak, unutturmamak" şeklinde konuştu.

Serginin açılışına katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, "Eskişehir'de böyle bir olayın olması tabi çok üzdü bizi ama Eskişehir halkı Ali İsmail Korkmaz'ı gerçekten kalbine gömdü ve ona olağanüstü bir sevgi gösterdi. Hani Mustafa Kemal Anzaklar için ne demişti hatırlarsınız. Mustafa Kemal'in bir yabancıya göstermiş olduğu sevgiyi saygıyı, Eskişehir halkı Ali İsmail Korkmaz'ı öz evladı gibi bağrına bastı" dedi.

Konuşmaların ardından açılan serginin 14 Temmuz 2015 tarihine kadar ziyarete açık olduğu öğrenildi.

Ali İsmail Korkmaz fotograf sergisi ile anıldı

Ali İsmail Korkmaz fotograf sergisi ile anıldı