Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta Perşembe günü uyuşturucu alışverişi suçlaması ile tutuklanan zanlılar Ertuğrul Yalman ile Ali Kesmen dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye olayı aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, alınan bir ihbar ile 9 Temmuz 2015 tarihinde zanlı 1 Ertuğrul Yalman üzerinde yapılan aramada “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını ve konu uyuşturucu maddeyi zanlı 2 Ali Kesmen’den aldığını tespit ettiklerini söyledi.

Ali’nin ilk defası değil

Zanlıların 10 Temmuz 2015 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılıp haklarında 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Kavaz, yürütmüş oldukları soruşturmanın tamamlandığını bildirdi. Mustafa Kavaz, zanlı 1 Ertuğrul Yalman’ın mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep ederken, 2012 ile 2015 yılları arasında kasti hasar ve mülke tecavüz başta olmak üzere 9 ayrı suç işleyen Ali Kesmen’in kamu yararı gereği davaları görülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talet etti.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlı 2 Ali Kesmen’in 45 günü geçmemek şartı ile davları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verirken, zanlı 1 Ertuğrul Yalman’ın 5 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşi muteber 2 kişinin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.