Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, geceye, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bazı belediye meclis üyeleri, Zeytinlik Köy Muhtarı Ümit Hıdırer, merhum Ali Nesim’in eşi ve ailesi, sanat ve edebiyat dünyasından isimler ve Zeytinlik halkı katıldı.

Colony Otel Salonu’nda gerçekleştirilen anma gecesinin açılış konuşmasını Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptı. Başkan Güngördü konuşmasında şunları söyledi:

“Ali Nesim adının yaşatılması bizim için çok önemlidir. Ali Nesim Hocamız genelde ülke edebiyatı, özelde Girne ve Zeytinlik Halkı için çok önemli bir değerdir. Ali Nesim Hocamızın ülke edebiyatına yaptığı katkılar hiç bir zaman unutulmayacaktır. Girne Belediyesi olarak bizler Ali Nesim Hocamızı unutmamaya ve unutturmamaya kararlıyız”

Gecede, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği ve Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği üyeleri Mahmut İslamoğlu, Şevket Öznur, Hasibe Şahoğlu, Altay Burağan, Mehmet Kansu, Ceyhan Özyıldız ve Fatoş Avcısoyu Ruso, Ali Nesim’in sanatı, kültürü ve yaşamıyla ilgili bilgiler ve anılar aktardı; Ali Nesim’e ait şiir ve öyküler seslendirdi.

Gecede, eserler seslendirilirken merhum Ali Nesim’in hayatından, eserlerinden yer alan slayt gösterimi ise oğlu Tayfun Nesim tarafından gerçekleştirildi.

Gecede ayrıca, Osman Türkay Kültür ve Sanat Vakfı “Şiir Yazma Yarışması” ödülleri de verildi.

Anma gecesinin sonunda tüm katılımcılara günün anlam ve önemiyle ilgili plaketler Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından takdim edildi.