Gamze Pir Baykur

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada hastaneye giderek güvenlik görevlileri ile polisleri fiziki güç kullanıp etkisiz hale getiren ve müşahade odasında bulunan Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok, Kamil Osum ve Kamil Uçanok’u ciddi şekilde darp ettikten sonra Kamil Uçanok’un burnunu kırarak vahim bedensel zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanan  sanık İsmet Felek, Özcan Hangün, Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin duruşmasına dün de devam edildi. Dünkü oturumda Ali Osman Uçanok, İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletildi. Ali Osman Uçanok, dünkü oturuma polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi.

Uçanok: “İsmet Felek koşarak geldi ve ağzıma yumruk attı…”

İddia Makamı tarafından dünkü oturumda tanık olarak dinletilen Ali Osman Uçanok, 20 Ağustos 2015 tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi önünde meydana gelen olayların bitmesinin ardından kardeşinin oğlu olan Kamil Uçanok’u kanlar içerisinde gördüğünü ve Kamil Uçanok’u çağırarak hastaneye götürdüğünü anlattı. Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gittiklerini söyleyen Ali Osman Uçanok, Kamil Uçanok’un tedavi edilip başının sargı beziyle sarılmasının ardından müşahade altına alındığını ifade etti. Uçanok, kendisinin müdahale odasının önünde koridorda bulunduğu sırada dışarıdan bağrış çağrış seslerini duyduğunu ve sonra kendisinin odaya girdiğini söyleyerek, akabinde çığlık sesi duyduğunu ve merak edip odadan tekrar dışarıya çıktığını anlattı. Odadan koridora çıktığında sanık İsmet Felek’i gördüğünü belirten Uçanok, sanık Felek’in koşarak geldiğini, anlayamadığı bir şeyler söylediğini ve ağzına yumruk attığını, aldığı yumruk darbesinden dolayı ise ağzının içerisinde 4 cm’lik yırtık oluştuğunu söyledi. İlk yumruğu sanık İsmet Felek tarafından ağzına aldığını vurgulayan Ali Osman Uçanok, ikinci yumruğu ise kulağına aldığını ve kalabalık içerisinden odaya itilip odada da bir çok yumruk ve tekme yediğini anlattı.

Avukat Mamalı: “İsmet Felek sana koridorda vurmadı…”

Sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, İddia Makamı tanığı Ali Osman Uçanok’u istintak ederken birçok iddialarda bulundu. Mamalı, hastanede meydana gelen olaylarla ilgili kamera görüntülerinin olduğunu ve konu kamera kayıtlarında sanık Felek’in koridorda kendisine vurduğuna dair hiç bir görüntünün olmadığını iddia etti. Mamalı, Uçanok’a, sanık Felek’in, ağzına yumruk atmış olsaydı dudağında kızarıklık veya morarma gibi izlerin olcağını söyleyerek doktorun bu yönde bir tespiti olmadığını ileri sürdü. Mamalı yine Ali Osman Uçanok’a kulağına yumruk atılmadığını, eğer atılmış olsaydı bunun da doktor raporunda yer alacağını söyleyerek mahkemeye doğruları aktarmadığını iddia etti.

“Sanık Felek’in kafasında darp etme gibi bir niyet yoktu…”

Avukat Barış Mamalı, sanık İsmet Felek’in, Ali Osman Uçanok’u koridorda gördüğünü ama ona doğru yönelmediğini söyleyerek, sanık Felek’in Ali Osman Uçanok’a karşı kötü niyeti ve kafasında darp etme gibi bir niyeti olmadığını, sadece Özcan Hangün için hastaneye geldiğini iddia etti. Ali Osman Uçanok ise bu iddialara “İsmet Felek beni gördü ve koşarak gelip bana yumruk attı” şeklinde karşılık verdi. Mamalı, Ali Osman Uçanok’a, sanık Felek’e karşı husumeti olduğunu ve 2014 yılında ofisine gelen dört kişi tarafından darp edilmesinin sorumlusu olarak İsmet Felek’i gördüğü iddiasında bulundu. Ali Osman Uçanok ise sanık İsmet Felek ile bir husumeti olmadığını ve 2014 yılında dört kişi tarafından darp edilmesinin ardında İsmet Felek’in olup olmadığını ancak Felek’in kendisinin bildiğini söyledi. Ali Osman Uçanok, ayrıca 2013 yılı Haziran ayında İsmet Felek’in kardeşi tarafından tehdit edildiğini ve bu nedenden dolayı TC Elçiliğine yazı yazdığını, poliste de şikayetleri olduğunu aktardı.

“Felek’e suç yıkıp ondan kurtulmak istiyorsun…”

Ali Osman Uçanok’u, İsmet Felek ile adamlarını organize suç örgütü olarak göstermekle suçlayan Avukat Barış Mamalı, Uçanok’a, TC Elçiliğine yazdığı yazıda İsmet Felek’in kardeşi tarafından tehdit edildiğini yazdığını hatırlatarak, şimdi de mahkemede husumeti olmadığını dile getirdiğini ve mahkemenin buna inanmasını beklediğini söyledi. Avukat Mamalı, Ali Osman Uçanok’a mahkemede doğruları konuşmadığını ileri sürerek,“İsmet Felek’e suç yıkıp aklınca Felek’ten kurtulmak istiyorsun. Kafanda ‘Felek ihalelere fesat karıştırır, düşmanımdır’ diye kuruyorsun” şeklinde iddialarda bulundu.

Uçanok: “Kamil’in burnunda bandaj yoktu…”

Avukat Barış Mamalı, hastanede meydana gelen olaylar sırasında Kamil Uçanok’un burnunda bandaj olduğu iddialarında bulunarak Ali Osman Uçanok’a Kamil Uçanok’un burnundaki bandajdan kan sızdığını görüp görmediğini sordu. Ali Osman Uçanok ise, müşahade odasındayken Kamil Uçanok’un burnunda bandaj olmadığını, kamera görüntülerinde Kamil Uçanok’un burnunda görülen beyazlığın ise sadece yansıma olduğunu söyledi.

Duruşma 3 Mart tarihinde devam edecek…

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Ali Osman Uçanok’un tanıklığının bitmesinin ardından duruşmaya devam etmek üzere davayı 3 Mart tarihine erteledi.