Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli ekipler, Girne’de Tuncay Esma’nın evinde uyuşturucu satıldığına dair bilgi alması üzerine, Esma’nın evinin etrafında pusu görevi başlattı.

Takipte zanlı Tuncay Esma’nın evine giren Ahmet Ecevit Dayançer’i takibe alan polis, Zeytinlik’te faaliyette olan bir meyhanenin avlusunda hareketlerinden şüphe edilmesi ile üzerinde arama yapıldı.

Aramada, zanlının giymekte olduğu pantolonun cebinde, şeffaf naylon içerisinde yaklaşık 2 gram kokain ele geçirildi. Dayançer aynı gece tutuklanırken, Esma mahkeme emri ile dün sabah saatlerinde tutuklandı.

Zanlılar ifade vermezken, dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Şüpheli hareketleri ele verdi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis memuru Ahmet Bayram verdiği ifadede zanlı Ahmet Ecevit Dayançer ve Tuncay Esma’nın kanunsuz uyuşturucu madde “alma”,  “verme” ve “tasarruf” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Ahmet Bayram, alınan bilgide zanlı Tuncay Esma’nın evinin etrafında pusu görevi başlatıldığını ve önceki gece geç saatlerde zanlı Ahmet Ecevit Dayançer’in Esma’nın evine girip kısa süre kaldıktan sonra ayrıldığını söyledi.

Bayram, zanlı Dayançer’in takibe alındığını ve Zeytinlikte bir meyhanenin avlusunda polisi görmesi üzerine şüpheli hareketler sergilemesi ile görevli polis ekibinin zanlının üzerinde arama yaptığını kaydetti. Yapılan aramada, zanlının giymekte olduğu pantolonun sağ üst cebi içerisinde şeffaf naylon içerisinde yaklaşık 2 gram ağırlığında Kokain türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade eden Bayram zanlının suçüstü tutuklandığını belirtti.

Esma dün sabah gözaltına alındı

Soruşturma memuru zanlı Tuncay Esma’nın ise sabah saatlerinde mahkeme emri ile tutuklandığını ve evinde arama yapıldığını söyledi. Esma’nın evinde kanunsuz her hangi bir madde ele geçirilmediğini ifade eden Bayram, zanlının olayla bağlantılı olduğu gerekçesi ile tutuklandığını kaydetti.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, Dayançer ve Esma’nın 3’er gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu.