Nadire Bahadi

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin düzenledikleri operasyonda sigara paketi içerisinde muhafaza edilen Hint Keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Polisin yaptığı arama sonucunda üzerlerinde uyuşturucu madde bulunan Fahran Akram ile Ahmed Jalal tutuklandı. Dün “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar hakkında soruşturma maksatlı 2 günlük tutukluk süresi temin edilirken, polis söz konusu uyuşturucu maddeyi 200 TL karşılığında zanlılara satan şahsın peşinde.

Sigara paketinde uyuşturucu

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede sunduğu ifadesinde 16 Ağustos 2016 tarihinde aldıkları bir bilgide zanlı Fahran Akram’ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini açıkladı. Aynı gün Mağusa bölgesinde Alasya Park apartmanlarına ait otoparkta tespit edilen zanlıların alıkonulduğunu anlatan Özdesoy, zanlı Fahran Akram’ın üzerinde yapılan aramada sigara paketi içerisinde 4 adet kağıda sarılı Hint Keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını açıkladı. Zanlı Akram’dan yapılan soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddeyi 14 Ağustos tarihinde zanlı Ahmed Jalal ile birlikte 100’er TL verip toplam 200 TL karşılığında bir şahıstan aldıklarının öğrenildiğini söyleyen Özdesoy, uyuşturucu maddeyi sattığı iddia edilen şahsın isim bazında belirlendiğini ve soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Parmak izi incelemesi yapılacak

Zanlı Fahran Akram’ın tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuarı’na gönderildiğini kaydeden polis memuru Hüseyin Özdesoy, uyuşturucu maddenin muhafazasında kullanılan sigara paketi ile kağıtlar üzerinde de parmak izi incelemesi yapılması için Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini kaydetti. Çıkacak sonuçlara göre soruşturmanın seyrinin değişebileceğine dikkat çeken Özdesoy, soruşturmanın yeni başlatıldığını ve süreye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

2 gün tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla polis tarafından yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlı Fahran Akram ile Ahmed Jalal’ın 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.