Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, artan alkollü içecek reklamlarına ivedilikle yasal sınırlama getirilmesi gerektiğini belirtti.

Gardiyanoğlu yazılı açıklamasında, geçtiğimiz günlerde Yenierenköy’de 3 gençten ikisinin alkol koması nedeniyle hastaneye kaldırılmasının  kendilerini üzdüğünü ve ürküttüğünü kaydetti.

“Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak, 3 ay önce yaptığımız basın açıklaması ile, ülkemizde artan alkol reklamlarına dikkati çekmiş, alkollü içki reklamlarına ve satış şekillerine sınırlama getirilmesi ile ilgili yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerektiğini vurgulamıştık” diyen Gardiyanonoğlu, sigara ve alkolün uyuşturucu madde kullanımına geçişte ‘’köprü’’ olma özelliği taşıdığını belirtti.

KKTC’deki “çökmüş sağlık sisteminin” yeniden yapılandırılması için maddi ve yasal yetersizliklerin siyasi iradenin sürekli öne sürdüğü mazeretler olduğunu savunan Gardiyanoğlu,  ancak alkollü içki reklamlarına ve satış şekillerine,  yasal bir düzenleme ile sınırlama getirilmesinin önünde hiçbir engel bulunmazken, siyasi iradenin vurdumduymazlık yaptığını ileri sürdü ve  bunu anlamanın mümkün olmadığını kaydetti.

“Meclisin üçte ikisinin doktor olmasına rağmen, bu önemli konunun üzerinde durulmaması ise konunun bir diğer düşündürücü yönüdür” diyen Gardiyanoğlu, tüm devlet kurumlarını ve milletvekillerini gerekli yasal düzenlemeleri ivedilikle yapmak sureti ile gençlere ve geleceğe sahip çıkmaya davet etti.