Evrim Kamalı

Ercan’dan ülkemize tasarrufundaki uyuşturucu madde ile girmek isteyen Suriye uyruklu Omar Altorjoman ve konu uyuşturucu maddenin sahibi olduğu düşünülen zanlı Mustafa Zamrini dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Karam, huzurda bulunan zanlılar Omar Altorjoman ve Mustafa Zamrini’nin kanunsuz uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis, zanlı Omar Altorjoman’ın 3 Mart tarihinde Ercan’dan saat 11.30 da ülkemize giriş yapmak istediği esnada narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada tasarrufunda 5 gram 177 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Polis, olayın akabinde zanlıdan yapılan soruşturmada vermiş olduğu gönüllü ifadesinde konu uyuşturucu maddeyi zanlı Mustafa Zamrini’ye getirdiği yönünde beyanda bulunduğunu ifade etti. Tespit edilen Zamrini’nin üzerinde ve evinde yapılan aramada ise 312 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Polis Mustafa Zor her iki zanlının da suçlarını kabul edip gönüllü ifade verdiğini belirterek zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlılar Allahtan başka kefillerinin olmadığını, çocuklarına bakmakla yükümlü olduklarını belirtti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti ve beyanları dinledikten sonra zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna gidip ispat-i vücut etmesi, 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 25’er bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.