Gaziantepli Bakır ustaları, Almanya ile hayata geçirecekleri bakırcılık eğitimi projesiyle, Almanlara eğitim verip Avrupa'da istihdam sağlayacak. Projenin gerçekleşmesiyle birlikte bakırcılık zanaatının inceliklerini öğretecek olan Gaziantepli ustalar, teorik ve pratik olarak hem Türkiye hem de Almanya'da ders verecek.

Gaziantep Bakırcılar Odası olarak, Almanlara bakırcılık dersi vermek için proje imzaladıklarını söyleyen Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, "Gaziantep Bakırcılar Odası olarak Almanlara bakırcılık dersi vermek için ortak bir proje imzaladı. Gaziantep İŞKUR ve Almanya istihdam kurumuyla gerçekleşen projenin içeriği Almanlara bakırcılığı öğretmek ve hem Almanya'da hem de Avrupa'da istihdam sağlamak" dedi.

Projenin uygulamaya geçtiği takdirde, Amerika'dan sonra Almanya'nın da Gaziantepli Bakır ustalarından bakırcılık zanaatı eğitimi alacağını dile getiren Celal Açık, "Gaziantep Bakırcılar Odası olarak inşallah bu projeyi de uygularsak orada Almanlara bakırcılık dersini vermeyi düşünüyoruz. Orada Türk bayrağımız dalgalanacak inşallah.Yıllardır Almanlar bizlere bir şeyler öğretirken artık biz Almanlara öğretiyoruz" diye konuştu.