alAanya Federal İstatistik Ofisi, ülkenin Mayıs ayında gerçekleştirdiği ihracatın bir önceki aya göre 1,7 oranında, bir önceki yıla oranla ise 4.6 oranında artarak rekor kırdığını açıkladı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'nın Mayıs ayında beklenmedik bir rekor kırdığını açıkladı. Açıklamaya göre, Almanya Mayıs ayında gerçekleştirdiği ihracatı bir önceki aya göre 1.7, bir önceki yıla göre ise 4.6 oranında arttırdı. Mayıs ayındaki 102 milyar euroluk ihracat artışının beklenmedik ve şaşırtıcı olduğunu kaydeden uzmanlar, rakamların 1991 yılından bu yana görülen en büyük artış olduğunu belirtti.

Öte yandan Almanya, ihracatının yanı sıra ithalatını da arttırdı. Rapora göre Mayıs ayında 793 milyon euro olan ithalat, bir önceki aya göre 0.4 oranında arttı. İthalat yıllık bazda da yüzde 3 arttı.

Euro Bölgesi üyeleri Mayıs ayı ihracatını 5.1 oranla artırırken, AB genelinde yaşanan artış ise 6.2 oldu. AB ülkelerinin ABD, Çin ve Asya ülkeleriyle yaptığı dış ticaretin ise yüzde 2.3 oranında arttığı açıklandı.