Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Telekomünikasyon dairesinde görevli memur Serkan Cafer, daireye ait 6 bin TL’yi sirkat ettiği iddası ile tutuklanarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Mali Şube’de görevli polis memuru Kamil Perçiner, zanlının “Kamu görevlisi tarafından sirkat” suçlaması nedeni ile 24 Aralık 2014 tarihinde tutuklandığını söyledi. Zanlının 2014 yılı Ocak ile Temmuz ayları arasında telefon kartlarından elde edilen 6 bin TL’lik geliri zimmetine geçirerek sirkat ettiğini aktaran Perçiner, zanlı hakkındaki soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının soruşturmaya müdahale edemeyeceğini belirterek uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti.

Kefalet ile serbest kaldı

Savcı Hasan Çaltılı’nın sorusu üzerine Kamil Perçiner 6 bin TL’lik miktarın artma ihtimalinin şimdilik olmadığını söyledi.  Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlının KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.