Teoman TURAN 

 Yavuz Çıkarma Plajı’nın hemen yanındaki sahil şeridinin de Alsancak Belediyesi’nin kullanımına alındığını belirten Ataser, yargı sürecinde olan Mare Monte Plajı’nın halkın kullanımına açılacağını söyledi. Yine Yavuz Çıkarma Plajı’nın karşısında ormanlık alanı Milli Park olarak halkın kullanımına açacaklarını belirten Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Mili Park olarak kullanılacak alanla ilgili projelerinin bulunduğunu belirtti. 

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, ““Doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğini yediğim ve varlığından her daim gurur duyduğum güzel Alsancak için her türlü hizmeti vermek adına elimden geleni yapıyorum” dedi. 

Girne-Alsancak sınırında yer alan sahil bölgesinde amatör gezici tekneleri için küçük bir barınak yapacaklarını anlatan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, “O bölgeye giden yolu düzenledik. Daha önce orası kullanılacak gibi değildi. Halk denize giremiyordu. Bu bölgedeki sahili de düzenleyerek halkın denize girmesini sağlayacağız” dedi. 

YAVUZ ÇIKARMA PLAJI 

Özgürlük anıtının altında bulunan ve Yavuz Çıkarma plajının hemen yanında yer alan sahil şeridinin kullanımını da Alsancak Belediyesi olarak kullanımlarına aldıklarını belirten Fırat Ataser, bölgedeki sahili de düzenleyerek halkın denize girmesini sağlayacaklarını söyledi. Bu bölge için projeleri olduğunu anlatan Ataser, şöyle dedi: 
“Özgürlük Anıtı’nın hemen altında bulunan ve Yavuz Çıkarma Plajı’nın yanında yer alan sahil şeridini de Alsancak Belediyesi olarak kullanımımıza aldık. Bu bölgeyi de düzenleyerek halkın denize girmesini sağlayacağız. Sahil şeridine küçük bir de kafeterya yapacağız. Önümüzdeki yıl bu bölgeyi daha da güzel bir şekilde düzenleyerek, 20 Temmuz’da gerçekleştirilen Şafak Nöbeti etkinliğini burada kutlayacağız.” 

MARE MONTE PLAJI 

Mare Monte Oteli ve plajının henüz yargı aşamasında olduğunu hatırlatan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Vakıflar İdaresi’nin plajları kiralama yetkisi bulunmadığını savundu. Ataser, “Mare Monte ile ilgili yargıdan çıkacak kararı bekliyoruz. Ancak biz yine de plajı halkın kullanımına sunacağız. Vakıfların bu plajı kiralama yetkisi yok. Yargıdan lehimize bir karar çıkacağını umuyoruz” dedi. 

MİLLİ PARK 

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Yavuz Çıkarma Plajı’nın hemen karşısında yer alan orman alanının “Milli Park” olarak kullanılacağını da açıkladı. Ormanlık alanın Alsancak Belediyesinin kullanımında olacağını kaydeden Ataser, bu bölgeyle ilgili çok güzel projeleri olduğunu şu sözlerle dile getirdi: 

“Yavuz Çıkarma Plajı’nın tam karşısında yer alan ormanlık alan belediyenin kullanımına alındı. Söz konusu alan milli park olarak düzenlenecek. Yaptığımız ve onaylanan projeye göre, bu parkın içinde Hayvanat bahçesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, suni gölet yapılacak. Milli Park’ın içinde bir de kafeterya olacak.” 

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Köy içi yollarının yapımının sürdüğünü, köyün merkezinde bulunan otopark ve çocuk parkının düzenlenerek Mayıs’ın 15’inde halkın hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.