Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in de katıldığı etkinlikte konuşmaların ardından Alsancak İlkokulu öğrencileri halkoyunları gösterisi sundu.

Milli Eğitim Bakanı Berova, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, okullarda eğitim-öğretimin yanı sıra eski gelenek ve göreneklerin bir sonraki kuşaklara aktarılması için benzer etkinlikler yapılmasının önemine değindi. Berova, Alsancak İlkokulu’nun bu yıl gerçekleştirdiği kültür günü etkinliğinin diğer okullarda da yapılması için bakanlık olarak okulları teşvik edeceklerini söyledi. 

Berova, “Kültür, yaşanan, yaşatan ve yaşayan varlık olarak geçmişten geleceğe sürekliliktir. Bu sürekliliği sağlayabilmek içinde Alsancak İlkokulu’nun yaptığı etkinliğin diğer okullarımız tarafından da örnek alınması arzusu içindeyiz” dedi.                 

Alsancak İlkokulu’nun kültürümüzü yaşatmak adına hazırladığı etkinlik, öğrenciler tarafından gelen misafir ve protokole sunuldu.