YARIN EYLEM VAR: Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Mare Monte Plajı ve Oteli’nin belediyeye devredilmesi talebiyle yarın eylem yapacaklarını, eylem için saat 10.00’da Alsancak Belediyesi önünde toplanılacağını duyurdu. Ataser, tüm halka, sivil toplum örgütlerine ve siyasilere eyleme destek çağrısı yaptı

CTP “PLAJ” KONUSUNDA DESTEK: CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, tüm plajların halka açık olması gerektiğini belirterek, Alsancak Belediyesi’nin Mare Monte Plajı için başlattığı mücadeleye destek verdiklerini söyledi. Erkan Eminağa, Mare Monte Oteli konusunun ise yargıya taşındığından şu an bir yorumda bulunmanın doğru olmadığını savundu

DENKTAŞ: KARAR GİRNE İLÇESİNİN: DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Alsancak Belediyesi’nin yarın düzenleyeceği eylemine katılıp katılmama kararının Girne ilçesine ait olduğunu söyledi. Öte yandan Mare Monte’nin şu anda bir yatırımcının kirasında bulunduğuna vurgu yapan Denktaş, “Hukuksal hak ortada dururken Alsancak Belediyesi’nin talebine nasıl bir çare bulunur bilmiyorum” dedi

TDP TAM DESTEK: Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mare Monte’nin yeniden turizme kazandırılması gerektiğini savunarak, tesisin Alsancak Belediyesi’ne devredilmesi konusunda parti olarak tam destek verdiklerini açıkladı. Özyiğit, Alcancak Belediyesi’nin yarın düzenleyeceği eyleme de katılacaklarını belirtti


Duygu ALAN

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Mare Monte Plajı ve Oteli’nin belediyeye devredilmesi talebiyle yarın eylem yapacaklarını, eylem için saat 10.00’da Alsancak Belediyesi önünde toplanılacağını duyurdu.

Ataser, “Plaj zaten bizim, otel de eğer devredilirse, başarabilirsek kendi imkanlarımız ile başaramazsak bir yatırım ortağı bularak tesisi yeniden turizme kazandıracağız” dedi.
Fırat Ataser, Mare Monte Plajı ve Oteli’nin halk yararına kullanılmak üzere belediyeye devredilmesi konusunda ısrarlı olduklarını belirterek, bu yöndeki talepleri yerine getirilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Ataser, Mare Monte Plajı ve Oteli’nin Vakıflar İdaresi tarafından Alsancak Belediyesi’ne devredilmesi için başlattıkları mücadeleye tüm halkın, sivil toplum örgütlerinin, siyasilerin ve Mare Monte sevdalılarının katılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Ataser: Mare Monte tek nefes alacağımız kapı

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Mare Monte’nin Alsancak Belediyesi’ne devredilmesinin gerek bölge turizmi ve ekonomisi açısından gerekse istihdam bakımından önem arz ettiğini kaydetti.
Mare Monte konusundaki taleplerine bazı siyasilerin de desteğini aldıklarını söyleyen Ataser, mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Fırat Ataser, “More Monte Plajı zaten bizimdir ama eğer plajı, tesisi ile komple bize devredilirse başarabilirsek kendi, imkanlarımızla başaramazsak bir yatırım ortağı bularak Mare Monte’yi yeniden turizme kazandıracağız. Bölgemizde bir maddi sıkıntı, geçim zorluğu olduğu bir gerçek, Mare Monte de bizim ekonomik olarak nefes alacağımız tek kapıdır. Mare Monte belediyemize devredilirse, otelin tüm ihtiyaçları bölge esnafından tedarik edilecek, istihdamlarla işsizlik sorunu bir nebze olsun azaltılacak. Halk plajdan ücretsiz faydalanacak. Alsancak Belediyesi oradan sadece belediyecilik hizmetinin karşılığını alacak” dedi.

“Tek yüreğiz”

Mare Monte konusunda ısrarlı olduklarını kaydeden Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, “Biz bölge olarak Mare Monte’nin belediyeye devredilmesi konusunda tek yüreğiz ve ben bölgemin menfaati için her şeye varım” dedi.

Fırat Ataser, Mare Monte konusunda Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) tam destek aldıklarını kaydetti.

Ataser, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, bağımsız Cumhurbaşkanı Kudret Özersay, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve Ulusal Birlik Partisi’nin de desteğini aldıklarını dile getirdi.

Fırat Ataser, CTP-BG ile yaptıkları görüşmeden ise taleplerine destek konusunda net bir cevap alamadıklarını söyledi.

“Yıllardır yatırım yapılmadı”

Mare Monte’nin 2007 yılından bu yana Net Turizm Yatırımları Ltd.’nin kirasında bulunduğunu kaydeden Fırat Ataser, yıllardır tesise yatırım yapılmadığını ileri sürdü.

Ataser, “Net Turizm Yatırımları Ltd. iddiası, ‘Biz Net Holding olarak burayı tutarız ama 150 dönümünü kullanırız. 250 dönümünün parasını bizden talep etmeyin’ şeklindedir. 2007 yılından bu yana da yatırım yapılmamıştır. Oysa 2007 yılında Mare Monte bize verilmiş olsaydı şuanda faaliyetteydi ve yapılan yatırımların geri dönüşünü değerlendiriyor olacaktık. Ben iddia ediyorum ki Mare Monte Plajı, Kıbrıs’ın en iyi plajıdır ve bize devredilirse bölge ekonomisi de ülke ekonomisi de kazanacaktır” dedi.

Denktaş: Karar Girne ilçesinin

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Alsancak Belediyesi’nin yarın düzenleyeceği eyleme katılıp katılmayacakları konusunda kararın Girne ilçesine ait olduğunu söyledi.

Öte yandan Mare Monte’nin şu anda bir yatırımcının kirasında bulunduğuna vurgu yapan Denktaş, “Hukuksal hak ortada dururken Alsancak Belediyesi’nin talebine nasıl bir çare bulunur bilmiyorum” diye konuştu.

Serdar Denktaş, şöyle dedi: “Mare Monte Plajı 1974’ten önce de çoğunluklu otel müşterisine hizmet veriyordu, kısıtlı sayıdan dıştan insan alıyordu. Şuanda da bir yatırımcıya kiralanmış durumdadır. Bu hukuksal hak ortada dururken Alsancak Belediyesi’nin talebine nasıl bir çare bulunur bilemiyorum. Belediyenin eylemine katılıp katılmama hususunda ise Girne ilçesi kendi kararını kendisi verecektir.”

Özyiğit: Alsancak Belediyesi’ne desteğimiz tam

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mare Monte’nin yeniden turizme kazandırılması gerektiğini savunarak, tesisin Alsancak Belediyesi’ne devredilmesi konusunda parti olarak tam destek verdiklerini açıkladı.

Özyiğit, Alsancak Belediyesi’nin yarın düzenleyeceği eyleme de katılacaklarını belirtti.

Eminağa: Plajlar konusunda tam desteğiz

CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, tüm plajların halka açık olması gerektiğini belirterek, Alsancak Belediyesi’nin Mare Monte plajı için başlattığı mücadeleye destek verdiklerini söyledi.
Erkan Eminağa, Mare Monte Oteli konusunun ise yargıya taşındığından şu an için bir yorumda bulunmanın doğru olmadığını savundu.

Erkan Eminağa, “Plajlar halkın kullanımında olmalıdır. Biz tüm plajların denizlerin halka açık olmasını destekliyoruz. Bu bakımdan Alsancak Belediyesi’nin Mare Monte plajı için başlattığı eyleme kayıtsız kalmak mümkün değildir. Otelin durumu ise tamamen farklı bir olay. Orada hukuki bir süreç vardır. Otel için daha önce yapılan sözleşme şu anda mahkemede olduğundan bu aşamada otel konusunda yorum yapmak bence doğru değildir” diye konuştu.

Keyfiala: Gönlüm belediyenin talebinden yanadır

DP-UG Girne İlçe Başkanı Mustafa Keyfiala ise Alsancak Belediyesi’nin Mare Monte Plajı ve Oteli’nin belediyeye devredilmesi talebiyle yarın yapacağını duyurduğu eyleme destek verip vermeyeceklerini yapılacak parti toplantısında belirleneceğini kaydetti.

Keyfiala, “Benim gönlüm Alsancak Belediyesi’nin talebinden yanadır. Ancak parti olarak eyleme destek verip vermeyeceğimiz yapacağımız parti toplantısında netlik kazanacak” dedi.