Girne Kaymakamlığı’nın bugün Alsancak’ta bazı izinsiz inşaatları mühürlediği ve bu konuda yasal işlem başlattığı açıklandı.

Mühürlenen binalar arasında Alsancak Belediyesi tarafından inşa edilen anıt ile Alsancak Belediye binasına yapılan ve izinsiz olan ilavelerle tadilatların olduğu da kaydedildi.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Girne Kaymakamlığı’nın yazılı ve sözlü uyarılarına ve gösterdiği iyi niyete rağmen gerekli izinleri alınmamış veya kaymakamlığa dosyası sunulmamış inşaatlar için yasal mevzuatın uygulandığını kaydetti.

Envergil, “İnsanların can ve mal güvenliği açısından almış olduğumuz tedbirlere uyulmasını ve gereğinin yapılmasını rica ederim” dedi.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil mühürlenen binaları şöyle açıkladı:

“Alsancak Belediyesi tarafından izinsiz olarak inşa edilen ve yolla dere çekiliş alanlarına da müdahale edilen anıt.

Alsancak Belediye binasına yapılan izinsiz ilave ve tadilatlar. Alsancak Belediye başkanının da hissedarı olduğu Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde bulunan binanın 1’inci katında başlatılan izinsiz ilave inşaat.

Söz konusu caddede bulunan otelde başlatılan izinsiz tadilat ve ilavelerle yine bu cadde üzerindeki binanın 1’inci katında başlatılan izinsiz inşaat.”

Girne Kaymakamı Envergil, Alsancak’ta Karaoğlanoğlu Caddesi’nde bulunan ve ruhsatlı olan bir inşaata yapılan izinsiz ilavenin ruhsatlandırılması veya yıkılması için verdikleri yazılı bir süre olduğunu da kaydederek, bu sürenin dolduğunu ancak buna rağmen izinsiz ilave faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Envergil, söz konusu binanın da mühürlendiğini ve bu konuda da yasal işleme gidildiğini söyledi.