Züleyha Karaman

Türkiye’den gelen suyun dağıtımını yapacak boruların döşenmesi ülke genelinde devam ederken,  Alsancak’ta, müteahhit firma ile belediye arasındaki anlaşmazlık bazı kazıların durmasına neden oldu.

Alsancak’ın girişine, su borusu döşenmesi için kazılan ama belediye tarafından durdurulan kazı yeri yaklaşık 10 gündür bekliyor. Kazılan yerin üzeri kapatılmadığı için de trafik açısından tehlike oluşturuyor.

Boruları döşeyen müteahhit firmanın, Alsancak’ta yaptığı kazıları kapatmadan, bir diğer kazıya geçmesi, bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Müteahhit firmanın son olarak Alsancak’ın girişinde başladığı çalışma, belediyenin, “köyün içindeki diğer kazılar tamamlanmadan burayı kazamazsınız” uyarısı ile yarım kaldı. Açılan çukurun da üzeri kapatılmadı.

FİRMA BELEDİYEYİ SUÇLADI

Müteahhit firma yetkilileri, Alsancak’ın girişinde 10 gündür bekleyen kazının durmasıyla ilgili olarak Belediye Başkanı’nı suçladı.

Belediyenin, “Alsancak’ın girişinde bulunan kadın heykelinin yanındaki yeşil alanın zarar göreceği” gerekçesiyle kazıyı durduğunu iddia eden firma yetkilileri, “Borular kıvrılmadığı için başka bir güzergahtan geçemez. Boruları oradan geçirmemiz şart, kazı durmamış olsaydı şimdiye kadar orası bitmiş ve trafiğe güvenli bir şekilde açılmıştı” ifadesini kullandı.

Firma yetkilileri, açılan çukurların geç kapatılmasıyla ilgi olarak ise,”Basınç verip, test yapmadan asfalt dökemeyiz. Boruları test edip, kaçak olup olmadığını görmemiz lazım” diye konuştu.

18_mart_2016-107.jpg

ATASER: “ÖNCE DİĞER KAZDIKLARI YERLERİ BİTİRSİNLER”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser de, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Alsancak’ın girişindeki kazının yeşil alan zarar göreceği iddiasıyla durdurulduğu iddiasını yalanlayarak, “Yok öyle bir şey. Bizim için önemli olan, diğer kazdıkları yerleri bitirsinler” dedi.

Köyün içinin, su borularının döşeneceği kazılar nedeniyle darmadağın olduğunu ifade eden Ataser, “Köyün girişlerinde kazılar var,  vatandaşlardan sürekli  şikayetler geliyor, insanlar doğru düzgün hareket edemiyor. Köyün içindeki kazıları bitirin, orayı öyle kazıyın dedim” diye konuştu.

Müteahhit firmaya, köyün içindeki kazılar bitirilince orasının en son kazılmasını

söylediğini aktaran Ataser, “Bizim için önemli olan diğer kazıdıkları yerleri bitirsinler. Köye girişte zorluklar yaşanıyor, bir giriş kaldı orayı da kapatmayın dedik. Köyün içi darmaduman, vatandaş mağdur olmasın. Diğer kazıları bitirmeden orayı kazamayacaklarını söyledim. Mesele budur” ifadesini kullandı.

“ÇUKURLAR KAPATILMIYOR, SIKINTI YAŞIYORUZ”

Halkın Sesi’ne konuşan bölge sakinleri de, köyün her tarafının kazı olduğunu, açılan çukurların kapatılmadığını, trafik güvenliği açısından zorluk yaşadıklarını anlattı. Alsancak’ın içinin kazılardan geçilmez halde olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu suya ihtiyacımız var. Tepkimiz, kazıları yapan firmaya, açılan çukurlar kapatılmıyor, sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Yoğun bir trafik kargaşası yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, “Güvenlik işaretleri sıfır, bazı yerlerde çukurların çevresine şerit bile çekilmiyor. Yarım saat önce geçtiğimiz yolun bir anda değiştiğini görüyoruz ama hiç bir trafik işareti önlemi alınmıyor. Trafikte kargaşa yaşanıyor. Yağmurlu havalarda  durum daha da kötü” diye konuştu.