Ülkemizin tanınmış turizmcilerinden ve aynı zamanda araştırmacı yazar kimliğiyle de tanınan Zekai Altan, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti.

Yaşadığı zor günlerin ardından yazmaya başladığı ‘Gizemli Kıbrıs’ isimli kitabını Başkan Sadıkoğlu için imzalayan Zekai Altan, kitabının içeriği hakkında da bilgi verdi.

SADIKOĞLU: ÜLKE DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN ÖNEMLİ BİR KİTAP

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu kabuldeki konuşmasında geçtiğimiz yılsonunda yaşadığı talihsiz olayın ardından kendisini kitap yazarak motive etmeye çalışan Turizmci ve araştırmacı yazar Zekai Altan’ı tebrik etti. KKTC’nin bir çok alanda olduğu gibi turizmde de geliştiğine dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, bu gelişimde Zekai Altan’ın da payı olduğuna vurgu yaptı. Ülkemizin değerlerine sahip çıkılması adına Altan’ın önemli bir adım attığını da söyleyen Sadıkoğlu, bu ve bunun gibi kitapların hakkettiği değeri bulmasını da temenni etti.

ALTAN: ‘KİTABIM, YERLİ VE YABANCILARA IŞIK TUTACAK’

Kitabında; Kıbrıs Kronolojisi, Kuzey Kıbrıs’a gitmek için formaliteler, alışveriş, eğlence, festivaller ve folkloru gibi ülkemizle ilgili pek çok ayrıntıya yer veren Zekai Altan ise kitabın Kıbrıs’ta yaşayanlar ve bu ülkeyi ziyarete gelenler için önemli bir ışık olacağına dikkat çekti.

Kendisini kabul eden Başkan Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür eden Altan, sanata ve kültüre önem veren İskele Belediyesi’nin önemli işlere imza attığını ifade ederek, başarılarının devamını diledi.