Kooperatif Başkanı Zekai Altan, eko-agro turizminin tanıtımının etkin bir şekilde yapılmadığını, küçük ölçekli eko/agro turizm modelinin gelişimi için planlanan icraatların hükümetler tarafından uygulanmadığını, eko-agro turizm işletmelerinin haksız rekabete maruz bırakıldığını, eko-agro turizmi alanında faaliyet gösteren turizm acentelerinin bir bir kapandığını iddia etti ve teşvik sistemini eleştirdi.

Güney Kıbrıs’ta devlet politikası ile yürütülen eko-agro turizm alanında 20 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu, KKTC’deki yatak kapasitesinin ise 284 olduğunu belirten Altan, “Dibe vuran bu model yok sayılıyor. Ülke kültürünün yaşanacağı ve ülkenin tanıtımına en önemli katkının yapılması ile kırsal alanın ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak bu modelin kimse farkında değildir” dedi.

“İnanılmaz bir sorumsuzluk örneğini yaşıyoruz” ifadesiyle hükümeti eleştiren Altan, geçmiş hükümetlerin turizm politikalarının kitle turizmine yönelik olduğunu, hükümetin politikasından dolayı eko-agro turizm işlemelerinin standartlarını da geliştiremediğini savundu.

Altan açıklamasında, “Yeni hükümetten beklentilerimiz ve umutlarımız vardır... Hayati sorunlar yaşayan bu model yatırımcılarının sorunlarının çözümü için paydaşlar olan yeni hükümetin, TC Yardım Heyeti’nin ve turizm örgütlerinin duyarlı hareket etmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.