Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Öngün ile Mağusa Gençlik Merkezi Youthopia Proje Koordinatörü Mertkan Hamit’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Alternatifim: İnsan” programının bu haftaki konuğu DAÜ Uluslararası Ofis Koordinatörü Ulaş Gökçe oldu. Söz konusu programda Ercan Havalimanı için yurtdışındaki bir şirketten vergisiz toplam 11 milyon 250 bin ABD Dolarlık hizmet alımının yapıldığına dair Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’nın açıklamaları ele alındı.

Düşüncelerini moderatörlerle paylaşan Ulaş Gökçe, konu ile ilgili hükümetten hiçbir açıklama yapılmadığına dikkat çekmek istediğini belirtti. Gökçe, bazı soruların havada kaldığını da bildirerek, denetlemek için seçilen firmanın neden seçildiğini, neden bu kadar yüksek bir meblağın konuşulduğunu ve şirketin neyi denetlediğini bilmek istediklerini kaydetti. Ortada çok ciddi suçlamalar bulunduğuna vurgu yapan Gökçe, “Bu tam bir skandaldır” ifadesini kullandı. Gökçe, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarının da bir talihsizlik olduğunu bildirerek, konunun aydınlatılması dileğinde bulundu.  

“Alternatifim: İnsan” programının söz konusu bölümü 18 Ocak 2016 Pazartesi günü, 19:00 – 19:45 saatleri arasında, Kanal SİM’de izleyici ile buluşacak.