Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Öngün ile Mağusa Gençlik Merkezi Youthopia Proje Koordinatörü Mertkan Hamit’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Alternatifim: İnsan” programına bu hafta Magem Yönetim Kurulu Üyesi İlke Gürdal katıldı. Programda bu hafta Türkiye’deki Seçim Sonrası İnsan Hakları ve Avrupa Birliği İlerleme Raporu konuşuldu. 

Söz konusu program Türkiye’de yapılan seçimler ve sonrasında yaşanılanlar hakkında görüş alışverişi ile başladı. Programda Türkiye’de yapılan  seçim sonuçlarının Kıbrıs’a nasıl yansıyacağı tartışıldı. İlke Gürdal, AB - Türkiye raporundaki mülteci sorununun Kıbrıs’a etkisinden de bahsederek, rapordaki Kıbrıs başlığı ile ilgili çarpıcı noktalara değindi.  Türkiye’de seçim sonrası dile getirilen ‘Yeni Türkiye’ sıfatı da program konuları arasında ele alındı.

Alternatifim: İnsan programının söz konusu bölümü 7 Aralık 2015 Pazartesi günü, 19:00 – 19:45 saatleri arasında Kanal SİM’de izleyici ile buluşacak.