Festival, altıncı gününde (12 Kasım 2014) birbirinden güzel yapıtları sinemaseverlerle buluşturmaya devam edecek. Festivalin altıncı gününde saat 13.30’da Mağusa Lemar Cineplex’de “Champ of the Camp” sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin altıncı günü 16.15’teki gösterimlerle devam edecek.

FERHAT ATİK SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR

12 Kasım tarihinde Saat 16.15’te Lefkoşa Kaymaklı Lemar’da Ferhat Atik’in yönetmenliğini yaptığı,  “Soy İzi Peşinde” filmi sinemaseverlerle buluşacak. Gerçekleşecek gösterimden sonra yönetmen Ferhat Atik soru cevap bölümünde sinemaseverlerle buluşacak, Mağusa Lemar Cineplex’te yönetmen koltuğuna Panicos Chrysanthou ‘nun oturduğu, Kıbrıslı Rumlarla büyüyen Kıbrıslı Türk Omeris,’in Kıbrıslı Rum bir kıza aşık olunca yaşadıklarını anlatan “Akamas”  ve Girne Lemar’da ise Sovyet işgalindeki eski bir Doğu Prusya köyünde geçen Wolfskinder‘de, 12 yaşındaki Hans ve 9 yaşındaki kardeşi Karl‘ın yaşadıklarını ele alan ve yönetmenliğini Rick Ostermann’ın yaptığı “Wolfskinder” filmleri izleyicileriyle buluşacak.

MAĞUSA’DA “UZUN YOL” GİRNE’DE “FLOWERS OF FREEDOM”

Festivalin 6. Gününde saat 18.30’da Mağusa Lemar Cineplex’de “Ayrılık kader değildir diyen genç sevgililer, ailelerinin baskısından uzaklaşmak için kaçar, ancak yeni hayatları umdukları gibi dikensiz gül bahçesi değildir. Parasızlık bir yandan, doğan çocuklarının sorumluluğu bir yandan derken ilişkileri giderek gerilmeye başlar.” konulu, yönetmenliğini Nihat Seven’in “Little Happiness-Uzun Yol” ve Girne Lemar Cineplex’de ise Mirjam Leuze’nin yönettiği “Flowers of Freedom” filmi sinemaseverlerle buluşacak.

LE CHATEAU LAMBOUSA’DA “SECRET SHARER”

İngiltere Sinema kuşağında gösterilecek olan  Secret Sharer filmi 18.00’de  Le Chateau Lambousa’da sinema severlerle olacak. Yönetmenliğini Oskarlı Peter Fudakowski’nin yaptığı filmin Kıbrıs Premier’ı Altın Ada Uluslar arası Film Festivali’nde gerçekleşiyor. Yönetmen Peter Fudakowski festival sebebiyle adaya gelmişti.  İlgili gösterime Girne bölgesinde yaşayan vatandaşlar ile İngilizlerin katılımı bekleniyor.

MÜTHİŞ BİR BULUŞMA “DEAD CAT”

Festival 21.00’de Kaymaklı Lemar’da yönetmenliğini Olli Waldhauer ve Farid Eslam’ın yaptığı “Istanbul United”. Mağusa Lemar Cineplex’de çocukluk aşkı olan ama on yıldır konuşmamış Michael ve Kristen’ın, otuzlu yaşların başlarında tesadüfen karşılaşmalarını ve sonrasında yaşananları anlatan Stefan Georgiou’nun yönettiği “Dead Cat. Girne Lemar Cineplex’de ise Orhan Tekeoğlu’nun yönettiği “Öyle Sevdim ki Seni” sinemaseverlerle buluşacak.

FESTİVAL KAPANIŞ GALASI 13 KASIM’DA GERÇEKLEŞİYOR

Bir hafta süren ve 50’den fazla filmin gösterildiği Altın Ada Film Festivali’nin Kapanış Galası 13 Kasım 2014, Perşembe akşamı saat 19.00’da  Le Chateau Lambousa’da gerçekleşiyor. Kapanış Galası ve Kokteylinde bu yıl ilki gerçeşleşen festivalin ödülleri de sahiplerini bulacak. Kıbrıs Sineması’na verilecek ödüller 4 kategoride 2000’er Euro toplamda 8000 Euro para ödülü olarak takdim edilecek.