Evrim Kamalı

Gönyeli’de 7 Şubat’ta meydana gelen “geceleyin ev açma, hırsızlık” meselesiyle ilgili olarak sanık Ali Tekin aleyhindeki karar dün açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve yargıçlar Rauf Kürşat, Vedia Berkut Barkın’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin vermiş olduğu kararı Yargıç Vedia B. Barkın açıkladı. Barkın sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi bir suç olduğunu, kimsenin başkasının mal varlığını çalmasına veya el koymasına göz yumulamayacağına vurgu yaptı. Sanığın çalmış olduğu ziynet eşyalarını daha sonra gerçek sahiplerine tehdit veya şantaj yoluyla satmaya çalışmasına da göz yumulamayacağını belirten yargıç, sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 2 yıl hapislikle cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Dava konusu olay şöyle olmuştu:

Sanık, 7 Şubat 2016, 19.00-21.00 saatleri arasında Gönyeli’de Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan Gülten Mutluer’e ait ikametgâhın giriş kapısını hasara uğrattıktan sonra içeri girip muhtelif ziynet eşyaları ile bir adet kumbarayı çalmıştı. Sanık buradan çıktıktan sonra aynı evin bitişiğinde bulunan Remziye Mutluer’e ait ikametgâha geçiş yapıp ev içerisinden muhtelif ziynet eşyaları ile 500 TL nakit parayı da çalmıştı. Sanık daha sonra, evlerini soyduğu kişileri kayıt edilmemiş bir numaradan telefonla arayıp altınlarını isterlerse 100 bin TL hazırlamaları teklifinde bulunmuştu.