Bakıcılık yaptığı evde . Görme engelli Salih Saadetoğlu'nun altınları çalan ve bunları satması için bir taksiciye veren ve karşılığında 700 Dolar temin eden Rahat Jumakulyeva'nın Lefkoşa kaza Mahkemesinde yargılanırken, çalınan altınların bir kuyumcu tarafından eritldiği gündeme geldi.

Gazetemize ulaşan güvenilir bilgilere göre, muhtelif zamanlarda muhtelif yerlerden çalınan altın takılar ile eşyalar, bazı altın tüccarları tarafından satın alındıktan sonra, ertilıp külçe haline getiriliyor ve yasa dışı şekilde yurt dışına çıkarılıyor

Yasa dışı şekilde yurt dışına çıkanlan külçe halindeki altınlar İstanbul'da Kapalıçarşı'nın arka sokaklarına ve Gaziantep'te bulunan kaçak atölyelere götürülüyor ve ayarlar düşürüldükten sonra üretilen 8 ayar altın takılar KKTCye getirilip W. 18 ve 22 ayar olarak satılıyor

Altınları çalınan Salih Saadetoğlu da. şu açıklamalarda bulunmuştu; "12 bin TL değerinde 3 adet Osmanlı altınım çalındı.

Onlar bana kaynanam tarafından verilmişti. Altınlarımı çalan kişi bunları bir taksiciye verdi. Taksici de bunlan kuyumcuya götürdü. Kuyumcu da altınlanmı satın atıp eritti." dedi.

Kaynak:Volkan