Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), sektörde kaçak rehberlik sorunlarının devam ettiğini savundu.

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı İbrahim Altıner, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda sektördeki sorunlara da dikkat çekti.

Altıner, “Ülkemizde turizm rehberliğinin sezonluk bir meslek olmasından dolayı, birçok turist rehberi sosyal güvenlik yatırımlarından yoksun çalışmakta, yasamız olmasına rağmen kaçak rehberlik sorunları devam etmektedir” dedi.

KITREB’in 237 üyesi bulunduğunu, Rehberler Günü’nde “turizm rehberliği konusunda toplumu bilinçlendirmek, rehberlik mesleğini tanıtmak ve rehberlerin sorunlarına dikkat çekmek” amacıyla etkinlik düzenleyeceklerini ifade eden Altıner, 1977’de kurulan birliğin hizmet binasının da bulunmadığını da ifade etti.

ETKİNLİKLER

Birlik, 20 Şubat Cumartesi akşamı saat 18.30'da Lefkoşa Bedesten'de kokteyl düzenleyecek, gecede rehberlik mesleğinde 35 ve 25’inci yılını tamamlamış rehberlere plaket sunulacak.

21 Şubat Pazar günü saat 10.00’da KITREB Koruluğu’nda fidan dikim etkinliği; ardından saat 12.00'de ise Lefkoşa Büyük Han'da lokma etkinliği düzenlenecek.