Türkeli kavşağında Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok, Figen Arkın ve Dilek Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle Merkezi Cezaevi’nde 9 aydır hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Altınfincan, bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde aleyhine getirilen davalardan itham edildi.

Ömer Güran başkanlığında Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ile Savunma Avukatı Süleyman Dolmacı mahkemede hazır bulundu.

İlk duruşma 28 Ekim’de

Aleyhine birden çok dava getirilen sanık Çiğdem Altınfincan, “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebep olma” suçlarını kabul ederken, “sürat ve halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma” suçlamalarını kabul etmedi.

Ağır Ceza Heyet Başkanı Ömer Güran, sanık Çiğdem Altınfincan’ın son kez itham olunması için davanın 28 Ekim’e ertelendiğini açıkladı. Sanığın itham olacağı güne kadar Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına devam edilmesini emretti.