Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet AKTUNALAR

Türkeli kavşağında Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok, Figen Arkın ve Dilek Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle Merkezi Cezaevi’nde 12 aydır hükümsüz tutuklu olarak bulunan Çiğdem Altınfincan'ın bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

27 Ocak Salı günü iddia makamının ilk tanığı olarak Kemal Yürekli’nin olay sonrası daha polis ile ambulansın olay yerine gelmediğini kendisinin evine giderken kazayı görüp durduğunu ve araba da bulunan kamerası ile kayıt aldığını söylemiş, almış olduğu görüntü kayıtlarının mahkemeye emare olarak sunulmasından sonra görüntüler mahkeme salonundaki televizyondan izlenmişti.

Kıdemli Savcı Kızılokgil yeni tanıkları hazırlamak maksadı ile mahkemenen yeni bir gün talep etmesi üzerine Başkan Ömer Güran mahkemenin yeni tanıkların hazır olmasını sağlamak bakımından mahkemeyi 29 Ocak saat 11.00’e ertelemişti.

Ertelenen davanın ardından bugün yine Çiğdem Altınfincan’ın davası Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye devam etti. Çiğdem Altınfincan, aleyhine süratle ilgili getirilen davaları daha önceki davalarda kabul etmemişti.

HAKKINDAKİ DAVALARI KABUL ETTİ

Altınfincan bugün yeniden çıktığı mahkemede suçunu kabul etti. Sanık Türkiye'den gelen ve Doc.Dr. Turgut Gülmez tarafından hazırlanan raporda süratli olduğunun tespit edilmesi üzerine bugün ikrar değişikliği yaparak aleyhine getirilen tüm davaları kabul etti. Sanık Altınfincan’ın avukatı, “Sanığın vicdanen rahatsız olup bu süreci mağdur ailelere yaşatmak istemediği için” suçunu kabul ettiğini beyan etti.

Öte yandan bazı kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, suçun kabul edilmesinin sebebinin süratin kati şekilde ispat edildiği için olduğu iddia edildi.

Dava olguların ileri sürülmesi ve hafifletici nedenlerin ortaya konulması için yarın, yani 30 Ocak 2015 Cuma gününe ertelendi.