Evrim Kamalı

Yeni Boğaziçi köyünde 26 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen ve Polis Memuru Ahmet Gözügüzel’in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında Gözügüzel’in ölümüne neden olan sanık Ferhan Altunç, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aleyhine verilen 4 yıl hapis cezasını çok bularak istinaf etmesi üzerine dün Yargıtay Ceza Mahkemesi sanığın itirazını değerlendirerek kararını açıkladı.

Yargıtay Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ahmet Kalkan ve üyeler Gülden Çiftçioğlu, Bertan Özerdağ’dan oluşan heyetin vermiş olduğu kararı Üye Özerdağ açıkladı. Kararda sanığın itirazını değerlendirdiklerini açıklayan Özerdağ alt mahkemenin vermiş olduğu kararda sanık lehine ve aleyhine olan unsurların doğru değerlendirildiğini ve vermiş oldukları cezanın yerinde olduğuna bulgu yaparak alt mahkemenin vermiş olduğu kararı onadıklarını açıkladı.

“Oğlumun katili” diye haykırdı

Kazada hayatını kaybeden Gözügüzel’in annesi kararın ardından cezaevine götürülen sanığa “oğlumun katili” diye haykırdı. Acılı anne yakınları tarafından güçlükle ayakta durabildi.