Çiğdem Aydın

Ahmet Osman Çevikoğlu ismine düzenlenmiş sahte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kimliği ile Kuzey Kıbrıs’a gelen Dikmen Kanatlı, soluğu Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren bir gece kulübünde aldı.

Gece kulübünde kendisini Ahmet Osman Çevikoğlu isimli MİT görevlisi olarak tanıtan ve görev için KKTC’ye geldiğini öne süren zanlı, kulüp çalışanlarının şüphelenmesi üzerine yakalandı. 

Polisi de kandırmaya çalıştı…

Polise haber verilmesi ile gözaltına alınan zanlı ilk etapta MİT görevlisi olduğunu söylese de daha sonra suçunu itiraf ederek, 6 kişinin kendisi ile birlikte adaya geldiğini ve sahte MİT kimlik kartı taşıdığını öne sürdü. Hakkında , “sahte resmi evrak tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme” suçlarından soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Sokakta gezen 6 sahte MİT’çi var…

Polis, zanlının önceki akşam saat 22.00 sıralarında Türkiye’den temin ettiği Ahmet Osman Çevikoğlu adına düzenlenmiş Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait sahte kimliği önceki gün bir işyerine ibraz ettiğini ve şikâyet üzerine tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının ilk etapta MİT çalışanı olduğunu ancak daha sonra gönüllü ifade verdiğini ve aynı şekilde sahte MİT kimlik kartı taşıyan 6 kişi ile birlikte KKTC’ye geldiğini itiraf ettiğini açıkladı. 

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, kimlikte adın geçen Ahmet Osman Çevikoğlu adında bir MİT çalışanı olup olmadığına dair araştırma yapacaklarını belirterek zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken söz hakkı verilen zanlı, soruşturmanın güvenliği açısından süreye itirazı olmadığını söyledi.