Girne Esentepe sakinleri ambulans sıkıntısı yüzünden birçok hastayı kaybettiklerini söyledi. Kendilerinden daha az nüfusa sahip Tatlısu, Geçitkale gibi beldelerde ambulans olmasına rağmen, 5 bini aşkın nüfusu olan Esentepe’de ambulans bulunmamasını eleştiren Esentepe sakinleri, olayı siyasi nedenlere bağladılar.

Esentepe sakinleri nüfusun da büyümesiyle iş kazaları, trafik kazaları ve çeşitli yaralanmaların olduğunu, acil durumlarda Girne’den ambulans beklendiğini söyleyerek, bunun hastalar için hayati derecede önemli zaman kaybına yol açtığına işaret ettiler. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan bir Esentepe sakini, 1200 nüfuslu Tatlısu’da bile ambulans olmasına karşın, 5 binden fazla nüfusa sahip Esentepe’de ambulans bulunmadığını kaydetti. 

“Ambulansımız olsaydı hastaneye zamanında yetiştirebilirdik”

Esentepe nüfusunun resmi açıklanan sayıdan çok fazla olduğunu savunan Esentepe sakini şunları söyledi: 

“Bir sağlık ocağımız var ama ambulansımız yok. Geçen hafta emekli bir öğretmen kalp krizi geçirdi. Kahvelerin önünde yere yıkıldı. Bir hafta sonra da vefat etti. Eğer ambulans olsaydı biz kendisini hastaneye zamanında yetiştirebilirdik. 

“Ankara’dan kardeş belediye bulduk, o alacak”

Bir inşaat firması bize söz verdi ama olmadı. Şimdi Ankara’dan bir kardeş köy bulduk, onun almasını bekliyoruz.  Dört hemşiremiz, acil servis orada olduğu için Tatlısu’ya gidiyor. Eskiden doktorumuz vardı, şimdi o da yok. Haftada bir gün çocuk doktoru gelirdi, o da gelmiyor. 

“Siyasi atamalar yüzünden…”

Bunların tümü siyasi kararlar, atamalar yüzünden… Biri getirir, diğeri hükümete gelince onu başka yere gönderir. Halkı düşünen yoktur. Acil bir durum olduğunda Tatlısu’dan gelecek ambulansı beklemektense, Girne’ye arabamızla götürüyoruz. Bazen hastayı yolda aktardığımız oluyor. 

“Ambulans yüzünden çok kişi öldü…”

Köye gelseniz, ambulans yüzünden kaç kişinin öldüğünü söyleyecekler size. Adanın en büyük halk plajı Alagadi orada. Böyle bir yerde ambulansın bulunmamasını akıl almıyor. Geçen hafta vefat eden öğretmenin cenazesinde ‘bu ölüme sebep Sağlık Bakanı’ dedik. Sağlık Bakanı bu duruma el atmalı, sağlık gibi bir konuda siyaset güdülmesine izin vermemelidir.”