Ceren ERCİH 

Müşavir Olgun Amcaoğlu, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. Hükümeti eleştiren Amcaoğlu, ‘Memleketin çivisi çıktı’ dedi. Ülkeyi yönetebilecek kabiliyette KKTC’nin yetiştirdiği değerli akademisyen olduğunu ifade eden Amcaoğlu şuan ki hükümetin halkın sıkıntılarıyla ilgili bir kaygı taşımadığını da dile getirdi. Amcaoğlu, ekonomik sıkıntılara da değindi ve halkın cebinin eridiğini söyledi. 

“MEMLEKETİN ÇİVİSİNİ ÇIKARDILAR” 

Hükümeti eleştiren Amcaoğlu, KKTC’nin yetiştirmiş olduğu akademisyenlerin, halka hizmet noktasına getirilebileceğini şu sözlerle ifade etti; “Memleketin çivisini çıkardılar. Hükümet etmek eğer her şeye vekaleten tahrip olmaksa isterlerse bıraksınlar. Biz bir başbakan ve diğer tüm bakanlıkları yönetebilecek kabiliyette ülkemizin yetiştirdiği akademisyen arkadaşlar hemen tekrar bir hükümet olarak gündeme getirir, halkımıza hizmet etme noktasına getirebiliriz.” 

“HER GÜN YENİ BİR GÖREVDEN ALMA İLE KARŞI KARŞIYA BULUYORUZ KENDİMİZİ” 

Şu anki hükümetin vatandaşın sıkıntılarını dert edinmediğini ifade eden Amcaoğlu, “Şu anki hükümetin kesinlikle ülkenin sıkıntıları ile ilgili bir sıkıntılarla ilgili bir kaygısı söz konusu değildir. Bugün insanlarımızın birincil derecede ihtiyacı olan bir karar üretilebildiğini gördünüz mü? Yok! Her gün yeni bir atama ile yeni bir görevden alma ile karşı karşıya buluyoruz kendimizi” dedi. 

“HAYAT PAHALILIĞINI BELİRLEYEMİYORSANIZ HAYATI UCUZLATACAKSINIZ” 

Son olarak hükümetin ekonomiye de el sürmediğine değinen Olgun Amcaoğlu, devalüasyonların beraberinde halkın cebinin eridiğini şu sözlerle ifade etti; “Ülkemizin karşı karşıya olduğu devasa ekonomik sorunlar çözülemedi. Özel sektör kan ağlıyor! Bu yıl gerçekleşen yüzde 25 oranındaki devalüasyon durduk yerde vatandaşın cebini eritmiştir. 

Alım gücünü düşürmüştür. Bununla ilgili siz herhangi bir şekilde hükümetin herhangi bir tedbir açıkladığın duydunuz mu? Hayat Pahalılığını belirleyemiyor, asgari ücreti yükseltemiyorsanız o zaman halkın cebindeki alım gücünü eriten devalüasyonun da karşısına geçmemekle ilgili bazı tedbirler alacak, hayatı ucuzlatacaksınız.”