Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmaları kapsamında 13.00'de başlayacak olan Amedspor-Fenerbahçe müsabakası, başlama vuruşu öncesi stad dışında polis saldırısına sahne oldu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan tezahüratlar nedeniyle 'maça tarafsız çıkma' cezası verilen Amedspor kulübü taraftarları, tribünlerdeki yerlerini alamasalar da takımlarını yalnız bırakmamak için saatler öncesinde müsabakanın oynanacağı Seyrantepe DİSKi Spor Tesisleri çevresinde toplanmaya başladı.

Polis ablukasına alınan stad çevresinde toplanan yüzlerce Amedspor taraftarı, yaptıkları tezahüratlarla destek verdikleri takımlarının maçını beklemeye koyuldu.

Üzerlerinde Amedspor forması ve ellerinde atkılarla tezahüratlarını sürdüren taraftarlar, maça dakikalar kala hep bir ağızdan "Bijî berxwedena Cizirê" sloganını haykırmaya başlayınca polisin saldırısına maruz kaldı.

Polisler, zırhlı araçlardan üzerlerine gaz bombası atıp, tazyikli su sıktığı taraftarları stad çevresinden uzaklaştırmaya çalışıyor. Polise tepki gösteren taraftarlar ise müdahaleye rağmen stad çevresindeki bekleyişlerinde ısrarlı.

Stad dışında bunlar yaşlanırken, Amedspor ve Fenerbahçe futbolcuları ise karşılaşmayı saha içinde ısınma hareketleri yaparak bekliyor. (DİHA)