154 kilodan 80 kiloya inen genç kızın inanılmaz değişimi

Son yıllarda zayıflama ameliyatları popülerleşirken, Muğla'da yaşayan Cennet Aksoy 20 ayda azmederek, spor ve diyetle 74 kilo zayıfladı ve 154 kilodan 80 kiloya inmeyi başardı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, aşırı kiloları nedeniyle sağlık zorunları yaşayan 22 yaşındaki Cennet Aksoy, yürüyüş ve bisiklet eşliğinde spor da yaparak 20 ayda 74 kilo zayıfladı. 154 kilodan 80 kiloya düşen ve eski görüntüsüyle şimdiki halinin fotoğraflarını bir araya getiren Aksoy, sosyal medya hesabından 'öncesi ve sonrası' notuyla yaşadığı değişimi paylaştı.

Dalyan Mahallesi'nde babasının çanta dükkanında çalışan Cennet Aksoy, aşırı kiloları yüzünden sağlık sorunları yaşamaya başlayınca zayıflamaya karar verdi. İnternetten öğrendiği diyet programıyla yaşamından şekerli ve hamurlu gıdaları çıkartan Aksoy, 20 ayın ardından 154 kilodan 80 kiloya düşmeyi başardı. Cennet Aksoy bu değişimi, sosyal medya hesabından eski ve yeni fotoğrafını yan yana koyarak 'öncesi ve sonrası' notuyla paylaştı.

kilo2,crotyencueybiyje3dogaw.jpg


'TEK DÜŞÜNCEM SAĞLIĞIMDI'

Fazla kiloları yüzünden yürümekte zorlandığını, çevresindekilerin de kendisine acıyan gözlerle baktığını belirten Cennet Aksoy şunları anlattı:

"Bir şey yiyip içtiğim zaman göze batıyordum. Bir gün kendi kendime düşündüm ve diyet yapmaya karar verdim. Ancak diyet konusunda hiçbir bilgi sahibi değildim. Bunun için internette araştırmalar yaptım. Öğünlerini hiç geçirmedim. Çok su içtim. Ekmeği, hamur işini, abur cubur ve şekerli içecekleri bıraktım. Tek düşüncem sağlığımdı. Mükemmel bir sonuç alacağımı ben de tahmin etmiyordum. Güzelliğim ortaya çıktı. Çok mutluyum. Artık çok daha rahat hareket ediyorum. Kuş gibi sekebiliyorum."

kilo3,tfjb_ictneowwa9jdshgdg.jpg

 

Aksoy, çevresindeki kilolu insanların yanına gelerek zayıflamak için kendisinden yardım istediğini de söyledi.