Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da bir barda çıkan kavgada Yusuf Yakar isimli şahsı darp ederek göz retinasının yırtılmasına neden oldukları gerekçesiyle tutuklanan  6 zanlıdan üçü serbest bırakıldı üçü dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi, Gazimağusa’da 8 Ekim 2014 saat 01.30’da bir barda  Yusuf Yakar isimli gencin, zanlı 1 Hamdi Uğuz’un kız arkadaşının masasına içki yolladığı gerekçesi ile zanlılar ile tartıştığını ve tartışma sonrası çıkan kavgada Yusuf Yakar’ın yüzüne kemer ile vurularak sol gözünün retinasının yırtıldığını söyledi. 

Yusuf Yakar’ın Türkiye’de ameliyat olacağını söyleyen Çebi, Yakar’ın gözünün durumunun ameliyattan sonra netlik kazanacağını ifade etti.

Çebi, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 4 gün ile sınırlandırdı. Zanlıların avukatları İbrahim Demirtaş’ın da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 4’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

3 kişi serbest kaldı

Öte yandan olayla ilgili daha önce tutuklanan Nurettin Emir Özdemir, Ahmet Ferkan Özkur ve Ahmet Ergün Ülkü, suçsuz olduklarının anlaşılması nedeni ile serbest bırakıldılar. Hamdi Uğuz, Okan Demir ve Turan Demir’in ise tutukluluk süresi uzatıldı.