Atatürk Meslek Lisesi (AML) Kuaförlük Bölümü, kanser hastalarına yönelik anlamlı kampanyaya imza attı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, AML Öğretmeni Nursel Öztekin’in başlattığı; ‘Bir Tutam Saç’ kampanyasına okul müdür ve öğretmenleri 14 saçla katkı koydu.

Açıklamada, okul müdür ve öğretmenlerinin, hastaların saçlarının dökülmesini kabullenemediği aşamada, üzülmek yerine onlara peruk yapımında kullanılmak üzere doğal saç bağışlayarak tedavi süreçlerine bir gülümseme ile katkı koymayı hedeflediği belirtildi.

Kuaförlük bölümünün kampanya katılmak isteyenlere ücretsiz saç kesimi yapabileceği ifade edildi.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail, etkinliği organize edip katkı koyan öğretmenlerle okul müdürüne kanser hastaları adına teşekkür etti.

Kanser hastalarının teşhisle birlikte kısa sürede sıkıntılar yaşayabildiklerini ancak bu güzel sıcak ilgi ve sevgi ile tedavi sürecini daha rahat atlatabileceklerini ifade etti.

AML’nin kanser hastalarına vermekte oldukları destekle aile haline geldikleri belirten Kocaismail, neredeyse tüm okul öğretmen ve çalışanlarını tanıma şansı bulduklarını söyledi.

“Bugüne kadar bizi ayakta tutan maaşlardan yapılan kesintilerdi. Bu kesintiler devlet daireleri kurum kuruluş ve iş yerlerinden de yapılmaktadır ancak kesintilerin en büyük dilimini öğretmen camiamız oluşturmaktadır. Bugün dernek aldığı katkılarla bir kanser hastasının tedavisine yardımcı olabilmiş ya da bir arzusunu yerine getirebilmişse tüm kesinti yapanlarla bu büyük camianın maaşlarından yaptıkları kesintiler sonucunda olmuştur” diyen Kocaismail, katkı koyanlara derneği simgeleyen laleler ile plaket takdim etti.