KTÖS ve TRAKAYAD’ın ortak açıklamasına göre, 2 yıllık çalışmanın sonunda baskıya hazır duruma getirilen sözkonusu iki kitap, Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen toplantılar sonucunda alınan karar uyarınca, ana okullar ve ilkokullarda birinci devre sınıflarında öğretmen kılavuz kitapları olarak kullanılacak.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile TRAKAYAD Başkanı Hüseyin Sevay’ın imza attığı ortak açıklamada, yeni öğretim yılında trafik güvenliği eğitimi kitaplarının etkin bir şekilde kullanıma başlanmasını teşvik amacıyla ilgili öğretmenlere eylül ayında hizmet içi eğitim verileceği kaydedildi.

Açıklamada, “Avustralya'da eğitim uzmanlarının bilimsel bir yaklaşımla hazırlamış oldukları bu kitaplarının okullarımıza kazandırılması ile ülkemizde de trafik güvenliği eğitimi örgün, sürekli, interaktif, yaş ve bölgesel ihtiyaca uygun olarak verilmeye başlanacaktır. Öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra ebeyvenler/bakım verenler de bu eğitimin çocuklarımıza aktarılmasında aktif rol alacaklardır” denildi.

Trafikte ölümlerin ve ebedi sakatlıkların önlenebilmesi ve toplumsal yaşam kalitesinin artırılmasının ancak çağdaş ve örgün bir trafik güvenliği eğitiminin okullarımızda verilmesiyle mümkün olacağı belirtildi.

Ortak açıklamada, bu eğitim projesinin başlatılmasına destek olan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür edildi.