Duygu Alan

Türkiye’den KKTC’ye Su Temini Projesi kapsamında boru döşenmesi için Alayköy ana yolunda yol boyunca yapılan kazı çalışmaları kazalara davetiye çıkarıyor.

Kazının ana yola çok yakın mesafede yapılması, zaten dar olan yolu iyice tehlikeli hale getirdi. Ana yolda yeteri kadar uyarı levhası da yok. Yolu kullanan kişiler, özellikle akşam saatlerinde ölümle burun buruna yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Çam ağaçları katledildi

Alayköy ana yolunda yapılan kazı çalışmaları esnasında yeteri kadar önlem alınmaması doğayı da tahrip etti.

Alayköy ana yolunda birçok çam ağacı, gövdesinden hasar alırken bazı ağaçlar da köklerinden aldıkları darbe sonucu devrildi.

Ana yol kenarındaki kazılar sırasında kökleri kazılan birçok çam ağacı da şiddetli bir rüzgarla yol kenarına devirme potansiyeli taşıyor.

Alayköylü duyarlı vatandaşlar isyan etti

Alayköy’de ikamet eden duyarlı vatandaşlar, kazı çalışmaları neticesinde ana yolda oluşan tehlike ve doğa tahribatına isyan etti.

Havadis’e konuşan bazı vatandaşlar, kimsenin ekmek parasında veya işinde gözü olmadıklarını ancak yapılan çalışmanın gerek trafikte yarattığı tehlike gerekse doğaya verdiği zarar nedeni ile sorgulanması gerektiğini savundu.

gunduz-(5).jpg