TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, karayollarıyla ilgili konuşmasında ülkenin trafik ve sağlık konularının birbirine benzediğini söyledi.

Trafikte insanların can güvenliğinin ve koruyucu önlemlerin önemine değinen Angolemli, yolların üzerinde önemle durulması gerektiğini belirtti.

Trafikte her yıl 50’ye yakın can kaybı yaşandığına ancak koruyucu önlemlerin alınmadığını vurguladı.

Çift şeritli yollarda bariyerlerin olmadığını ve ana yollara sürekli yanlardan girişler olduğuna işaret eden Angolemli, anayollarda servis yollarının olmamasını eleştirdi.

Angolemli, kameralar çoğaldıkça kazaların arttığını, çünkü insanların kamerada yavaşlayıp sonra hızlandığını savundu. Yolların delik deşik olduğunu, yer yer çukurlar bulunduğunu aktaran Angolemli, çukurların çimentoyla kapatılmasından dolayı yolların çöktüğünü söyledi.

Denetimsizlikten yakınan Angolemli, reklam tabelalarının yarattığı kirliliğe değinerek, köprülerde korkuluklar bulunmadığını kaydetti.

Angolemli, hükümeti, yol konusundaki görevlerini yapmaya ve sorunlu yerleri incelemeye davet etti.

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, karayollarında gerçekten bazı sıkıntılı noktalar bulunduğunu ancak son 10 yılda yollarda meydana gelen gelişmelerin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Angolemli’nin işaret ettiği söz konusu sıkıntıları aşmak ve trafikte yol güvenliğini sağlamak adına, Trafik Ulaştırma Komisyonu toplantısının önümüzdeki hafta içerisinde yapacağı toplantıda sorunların çözüleceğine inanç belirtti.

Bakan Dürüst, 3.5-4 milyon TL civarında bir bütçe ayrıldığını ve bu paranın, özellikle ana arterlerdeki sorunların aşılmasında en iyi şekilde kullanılması için çalışmaların hızlandırılacağını ifade etti.

Köprüler konusundaki sıkıntıların kendisine de geldiğini ifade eden Dürüst, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında konunun gündeme getirileceğini ve bu yönde bir karar alacaklarını belirtti.

Ülkede yarım kalan yollar bulunduğunu kaydeden Dürüst, istimlak yoluyla alınan arazilerden geçen bazı yolların yapımında, ödeme sıkıntıları yaşanmasından dolayı aksamalar olduğunu söyledi.

Kemal Dürüst, ana yollara çıkış vermenin yıllarca yapılan en büyük yanlış olduğunu, bundan sonra bu izinlerin verilmeyeceğini belirterek, bunların engellenmesi adına bir proje çalışmaları bulunduğunu sözlerine ekledi.