Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Milletimiz, güven ve istikrarı tercih etti. Böylece, seçmen koalisyon istiyor tezi de çökmüş oldu. AK Parti için bazıları "gerileme dönemine, duraklama dönemine girdi, ANAP gibi oluyor" gibi yakıştırmalar yapıyorlardı. Bu tezler de çökmüş oldu" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 1 Kasım seçimlerine ilişkin sorusuna Akdoğan, "1 Kasım seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Öncelikle aziz milletimize çok teşekkürler ediyoruz. Milletimiz, ülkemizin geleceğine sahip çıktı. Bizler, bugün MYK'da seçim sonuçlarını değerlendireceğiz. Hem 7 Haziran hem 1 Kasım, ikisini birlikte değerlendirerek oy verenleri de vermeyenleri de doğru anlamaya çalışacağız. AK Parti olarak bizim başarımız zaten seçmenin verdiği mesajı doğru anlamaya çalışmaktan ve kendimizi yenilemekten geçiyor. Partilere de tavsiyemiz budur. Yani sadece seçmenle empati yapması gereken AK Parti değildir. Bütün partilerimiz seçim sonuçlarından dersler çıkarmaya gayret ederler, seçmenin mesajını doğru anlamaya çalışırlarsa bu Türk siyasetine kalite kazandırır. Milletimiz, güven ve istikrarı tercih etti. Böylece, seçmen koalisyon istiyor tezi de çökmüş oldu. AK Parti için bazıları "gerileme dönemine, duraklama dönemine girdi, ANAP gibi oluyor" gibi yakıştırmalar yapıyorlardı. Bu tezler de çökmüş oldu. AK Parti, muhteşem bir geri dönüşle Türkiye'nin, milletimizin gelecek umudu olduğunu göstermiş oldu" karşılığını verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ise aynı soruya, "1 Kasım seçimleri, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Biz, mesajı aldık demiştik 7 Haziran'da da, bugün de 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını MYK'da değerlendireceğiz. Milletimiz, bize önemli bir sorumluluğu daha verdi, özellikle 4 aydır bir belirsizlik süreci vardı. "Bu belirsizlik sürecinde size güveniyoruz" diye bize tekrar yetki verdi. Milletimizi de mahcup etmeyeceğiz ve her zamankinden daha iyi çalışacağız" karşılığını verdi.

Bu sonucu aşağı yukarı beklediklerini anlatan Çavuşoğlu, halkın nabzını iyi tuttuklarını ve vatandaşların AK Parti'ye bu şekilde destek vereceklerini tahmin ettiklerini ifade etti. Çok sayıda tebrik telefonu aldıklarını anlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu belirsizlik ortamından çıkıp hedeflerine istikrarlı bir şekilde devam edeceğini dile getirdi.

1 KASIM'DAN ÇIKAN MESAJ

1 Kasım'dan çıkan sonucun nasıl bir mesaj verdiğinin sorulması üzerine Çavuşoğlu, "1 Kasım'da halkımızın bize verdiği mesaj şu; "size güveniyoruz ve 7 Haziran'daki mesajlarımızı aldınız, hatanız ve eksiklerinizi gidermek için de samimi gayretler sarfettiniz, bu süreçte sorumlu davrandınız, dolayısıyla Türkiye'nin umudu sizsiniz ama daha fazla çalışın" dedi. Biz de bu mesajı aldık" açıklamasında bulundu.

Diğer siyasi partilere de "milletin" mesajının net olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Umarım onlar da yetkili karar organlarında bunları samimi bir şekilde değerlendirir ve hatalarından vazgeçerler. Siyasi partilerin işlerine karışmak bizim haddimiz değil ama öyle görülüyor ki milletimize tam güven veremediler" ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR ANAYASAYI MUTLAKA TÜRKİYE'YE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Çavuşoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Milletin verdiği bir mesaj daha var, "yeni bir anayasa birleşin ve sivil bir anayasa yapın" diyor. Biz, AK Parti olarak bu sorumluluk içinde yeni Meclis'te kararlı bir şekilde diğer siyasi partilerle uzlaşmak istiyoruz ve yeni bir anayasayı mutlaka Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz."