Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde bugün gerçekleştirilen görüşmenin ardından Rum Başkanlığı’na dönüşte gazetecilere konuştu.

Rum Haber kaynaklarına göre Anastasiadis, ayrıntılı ve verimli bir görüşme yaptıklarını, görüş birlikleri kaydedildiğini belirterek, daha fazla ayrıntı için 14 Eylül tarihine işaret etti.

“Her şeyde anlaşma olmaması halinde hiçbir şeyde anlaşılmış olmayacağı” ilkesi korunduğundan kısmi anlaşma açıklamalarının söz konusu olmadığını belirten Anastasiadis, yoğunlaştırılmış müzakerelerin tamamlanmasının ardından 14 Eylül tarihinde ortak açıklamanın değil, ilerlemelerle ilgili basın açıklamasının yapılacağından söz etti.

Anastasiadis 14 Eylül akşamı Rum siyasi partilere, görüş birliklerinden uzlaşıya dönüşenler ve daha fazla görüşülmesi gereken askıda bekleyen konularla ilgili bilgiler verme fırsatının olacağını da söyledi.

Anastasiadis, bugünkü görüşmede görüş birliklerinin olup olmadığı sorusuna olumlu yanıt verirken, daha fazla açıklığa kavuşturulması gereken bazı anlaşmazlıkların da olduğunu sözlerine ekledi.

Basına sızan bilgilerle ilgili soruları da yanıtlayan Anastasiadis, bunların görüşmelerde sorun yarattığını belirtti.